svetvemne.cz

Malinová smetanová zmrzlina

     

Jemná, krémová domácí zmrzlina. Zmrzlina je nejlepší 4-5 hodin po zmrazení. Pokud ji máte v lednici déle, více ztuhne. Potom ji stačí před podáváním nechat chvíli povolit a promixovat ponorným mixérem. Opět nabude krásnou a chutnou krémovou konzistenci.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

maliny 350 g

Maliny opláchneme, necháme odtéct...

2. 

...a rozmixujeme.

3. 

Přecedíme...

4. 

... a propasírujeme přes sítko (Tip: Jadérka malin doporučujeme si nechat, stačí je propláchnout studenou vodou na sítku a usušit. Potom je můžeme dle potřeby a chuti přidat do cereální snídaňové kaše).

5. 

mléko slazené kondenzované 250 g

Do husté malinové šťávy přidáme sladké kondenzované mléko...

6. 

... a vyšleháme. Vložíme na 1 hodinu do mrazničky.

7. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

Vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do zmrzliny. Opět vložíme do mrazáku na 1 hodinu.

8. 

Potom opět prošleháme...

9. 

... a nalijeme do nádoby vhodné do mrazničky a uzavřeme. Vložíme do mrazáku na 2-3 hodiny, aby zmrzlina přiměřeně ztuhla.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit