svetvemne.cz

Paprikáš z lesních hub

     

Podzimní lahôdka, na které si zaručeně pochutnáte. Doporučujememe podávat s našimi bramborovými noky.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Cibule150gramů
Houby lesní500gramů
Olej slunečnicový4polévkové lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Sůl½čajové lžičky
Voda200mililitrů

1. 

houby lesní 500 g

Houby očistíme, umyjeme a nakrájíme.

2. 

cibule 150 g  olej slunečnicový 4 PL  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přisypeme kmín a pepř.

3. 

sůl ½ ČL

Přidáme houby a krátce orestujeme. Osolíme.

4. 

voda 200 ml

Podlejeme vodou...

5. 

... a pod pokličkou dusíme 15-20 minut doměkka.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

Přimícháme smetanu a krátce převaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit