svetvemne.cz

Paprikáš z lesních hub

    

Podzimní lahôdka, na které si zaručeně pochutnáte. Doporučujememe podávat s našimi bramborovými noky.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
cibule150gramů
houby lesní500gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
voda200mililitrů

1. 

houby lesní 500 gramů

Houby očistíme, umyjeme a nakrájíme.

2. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přisypeme kmín a pepř.

3. 

sůl ½ čajové lžičky

Přidáme houby a krátce orestujeme. Osolíme.

4. 

voda 200 mililitrů

Podlejeme vodou...

5. 

... a pod pokličkou dusíme 15-20 minut doměkka.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Přimícháme smetanu a krátce převaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit