Vanilková Panna Cotta

Tradiční italský krémový dezert.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),vanilkový lusk,želatinový ztužovač,Zákusky,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové
Zákusky
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4.5 175 | polévkové lžíce kcal | |
maliny | 100 56 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 600 1866 | mililitrů kcal | |
vanilkový lusk | 1 ?? | kus kcal | |
želatinový ztužovač | 150 540 | gramů kcal |
Recept
1.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů • mléko 200 mililitrů • cukr moučkový 4 polévkové lžíce
Smetanu a cukr dáme vařit v hrnci na střední teplotě.

2.
vanilkový lusk 1 kus
Vanilkový lusk podélně překrojíme a nožem seškrábneme vnitřní obsah se semínky.

3.
Semínka vanilky přimícháme do hrnce. Směs přivedeme k varu a můžeme odstavit.


5.
Želatinu vmícháme do směsi v hrnci, dokud je ještě teplá.

6.
Na kousek papírového kuchyňského ubrousky si kápneme olej a vymažeme jím formy, v nichž bude panna cotta chladnout. Je to vhodné jen pokud plánujete výsledný produkt podávat vyklopený na talíři.

7.
Naplníme formy. Můžeme použít keramiku, sklenice, talíře a pod.

8. Horké maliny
maliny 100 gramů • cukr moučkový ½ polévkové lžíce
Na ozdobení a kontrast chuti můžeme použít horké maliny, převařené s cukrem.

Dobrou chuť!