RECEPTY

Vanilková Panna Cotta

Vanilková Panna Cotta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Tradiční italský krémový dezert.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),vanilkový lusk,želatinový ztužovač,Zákusky,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové

Zákusky

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový4.5polévkové lžíce
maliny100gramů
mléko200mililitrů
olej olivový-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)600mililitrů
vanilkový lusk1kus
želatinový ztužovač150gramů

 

Recept

1. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů  mléko 200 mililitrů  cukr moučkový 4 polévkové lžíce

Smetanu a cukr dáme vařit v hrnci na střední teplotě.

Smetanu a cukr dáme vařit v hrnci na střední...

2. 

vanilkový lusk 1 kus

Vanilkový lusk podélně překrojíme a nožem seškrábneme vnitřní obsah se semínky.

Vanilkový lusk podélně překrojíme a nožem...

3. 

Semínka vanilky přimícháme do hrnce. Směs přivedeme k varu a můžeme odstavit.

Semínka vanilky přimícháme do hrnce. Směs...

4. 

želatinový ztužovač 150 gramů

Želatinu si připravíme podle návodu.

Želatinu si připravíme podle návodu. ...

5. 

Želatinu vmícháme do směsi v hrnci, dokud je ještě teplá.

Želatinu vmícháme do směsi v hrnci, dokud je...

6. 

olej olivový

Na kousek papírového kuchyňského ubrousky si kápneme olej a vymažeme jím formy, v nichž bude panna cotta chladnout. Je to vhodné jen pokud plánujete výsledný produkt podávat vyklopený na talíři.

Na kousek papírového kuchyňského ubrousky si...

7. 

Naplníme formy. Můžeme použít keramiku, sklenice, talíře a pod.

Naplníme formy. Můžeme použít keramiku,...

8. Horké maliny

maliny 100 gramů  cukr moučkový ½ polévkové lžíce

Na ozdobení a kontrast chuti můžeme použít horké maliny, převařené s cukrem.

Na ozdobení a kontrast chuti můžeme použít...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit