Vanilková Panna Cotta
Tradiční italský krémový dezert.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),vanilkový lusk,želatinový ztužovač,Zákusky,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové
Zákusky
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4.5 | polévkové lžíce | |
maliny | 100 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
olej olivový | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 600 | mililitrů | |
vanilkový lusk | 1 | kus | |
želatinový ztužovač | 150 | gramů |
Recept
1.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů • mléko 200 mililitrů • cukr moučkový 4 polévkové lžíce
Smetanu a cukr dáme vařit v hrnci na střední teplotě.
2.
vanilkový lusk 1 kus
Vanilkový lusk podélně překrojíme a nožem seškrábneme vnitřní obsah se semínky.
3.
Semínka vanilky přimícháme do hrnce. Směs přivedeme k varu a můžeme odstavit.
5.
Želatinu vmícháme do směsi v hrnci, dokud je ještě teplá.
6.
Na kousek papírového kuchyňského ubrousky si kápneme olej a vymažeme jím formy, v nichž bude panna cotta chladnout. Je to vhodné jen pokud plánujete výsledný produkt podávat vyklopený na talíři.
7.
Naplníme formy. Můžeme použít keramiku, sklenice, talíře a pod.
8. Horké maliny
maliny 100 gramů • cukr moučkový ½ polévkové lžíce
Na ozdobení a kontrast chuti můžeme použít horké maliny, převařené s cukrem.
Dobrou chuť!