svetvemne.cz

Hovězí kostky ve smetanové omáčce s mrkví

    

Měkkoučké hovězí maso v lahodné omáčce, podávané s kynutým knedlíkem. To musíte vyzkoušet!

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list3kusy
cibule200gramů
hovězí maso600gramů
mouka hladká1polévková lžíce
mrkev200gramů
ocet1polévková lžíce
olej slunečnicový3polévkové lžíce
smetana na vaření (10-12% tuku)300mililitrů
sůl1čajová lžička
voda300mililitrů
voda1polévková lžíce

1. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

2. 

mrkev 200 gramů

Mrkev očistíme, umyjeme, nahrubo nastrouháme...

3. 

bobkový list 3 kusy  voda 1 polévková lžíce

...přidáme k cibuli spolu s bobkovým listem. Promícháme a na írním plameni chvíli podusíme. Můžeme podlít lžící vody.

4. 

hovězí maso 600 gramů

Maso umyjeme, nakrájíme...

5. 

sůl 1 čajová lžička

... přidáme k zeleninovému základu, promícháme a osolíme.

6. 

voda 300 mililitrů  ocet 1 polévková lžíce

Přilijeme vodu, ocet a za občasného míchání vaříme pod pokličkou do změknutí masa (přibližně více než hodinu).

7. 

smetana na vaření (10-12% tuku) 300 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Smetanu rozmícháme s moukou...

8. 

... a přilijeme k masu. Krátce provaříme, podle chuti dosolíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit