Hovězí kostky ve smetanové omáčce s mrkví
Měkkoučké hovězí maso v lahodné omáčce, podávané s kynutým knedlíkem. To musíte vyzkoušet!
recept,fotorecept,mrkev,hovězí maso,smetana na vaření (10-12% tuku),Hovězí maso,Maso
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 | kusy | |
cibule | 200 | gramů | |
hovězí maso | 600 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
mrkev | 200 | gramů | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 300 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 300 | mililitrů | |
voda | 1 | polévková lžíce |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
3.
bobkový list 3 kusy • voda 1 polévková lžíce
...přidáme k cibuli spolu s bobkovým listem. Promícháme a na írním plameni chvíli podusíme. Můžeme podlít lžící vody.
6.
voda 300 mililitrů • ocet 1 polévková lžíce
Přilijeme vodu, ocet a za občasného míchání vaříme pod pokličkou do změknutí masa (přibližně více než hodinu).
7.
smetana na vaření (10-12% tuku) 300 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Smetanu rozmícháme s moukou...
8.
... a přilijeme k masu. Krátce provaříme, podle chuti dosolíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!