RECEPTY

Hovězí sekaná s mrkví

Hovězí sekaná s mrkví

Skvělá, nemastná hovězí sekaná plněná mrkví. Podáváme s bramborovou přílohou, nebo s oblíbenou omáčkou.

recept,fotorecept,hovězí plec,mrkev,Hovězí maso

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
cibule červená100gramů
hovězí plec1200gramů
mrkev2kusy
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať4polévkové lžíce
rohlík bílý3kusy
strouhanka-
sádlo-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

hovězí plec 1200 gramů  rohlík bílý 3 kusy

Maso a rohlíky umeleme.

2. 

cibule 100 gramů  vejce slepičí 4 kusy  petrželová nať 4 polévkové lžíce  česnek 3 stroužky  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přidáme k němu očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčka, očištěný prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, sůl a pepř.

3. 

cibule červená 100 gramů

Nakonec přidáme očištěnou, ne moc nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Vše spolu, rukou, dobře vypracujeme.

4. 

mrkev 2 kusy  strouhanka

Očistíme a omyjeme dvě větší mrkve. Na flexibilní destičku nasypeme přiměřené množství strouhanky. Masovou směs rozložíme na destičku do tvaru obdélníku 40 x 25 cm. Na střed poklademe připravenou mrkev.

5. 

Mrkev zabalíme a sekanou převalíme na okraj destičky.

6. 

sádlo

Pomocí destičky ji přesuneme do sádlem vymazaného hlubokého pekáče. Zakryjeme a pečeme při 200 °C 50 minut. Potom odkryjeme a 20 minut při teplotě 180 °C dopečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie