Drůbeží špíz s mrkví a hruškami v parním hrnci
Chuťově zajímavý pokrm z drůbežích párků a kuřecího masa.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,mrkev,hruška,rýže,Kuřecí maso,Recepty pro parní hrnec
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
bazalka | ½ | čajové lžičky | |
hruška | 2 | kusy | |
koření grilovací | ½ | čajové lžičky | |
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mrkev | 500 | gramů | |
olej olivový | ½ | polévkové lžíce | |
párky drůbeží | 6 | ||
rýže | 200 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky |
Recept
1. Příprava párků
párky drůbeží 6 ks • olej olivový ½ polévkové lžíce
Párky jemně nařízneme a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.
2.
kuřecí prsa 500 gramů • koření grilovací ½ čajové lžičky • bazalka ½ čajové lžičky
Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, posypeme grilovacím kořením a bazalkou. Maso si můžeme do koření naložit i den před samotným vařením.
3.
Na připravené špejle napíchneme párek a 2 - 3 kostky kuřecího masa. Vložíme do spodní nádoby parního hrnce.
4.
mrkev 500 gramů • hruška 2 kusy
Mrkev očistíme, nakrájíme na podélné řezy. Hrušky zbavíme jadřinců a také podélně nakrájíme. Zeleninu a ovoce vložíme do druhé nádoby parního hrnce.
5.
rýže 200 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Rýži propláchneme, nasypeme do nádoby na vaření rýže, zalijeme vodou, posolíme a vložíme do třetí nádoby parního hrnce. Paříme 30 min.
6.
Dobrou chuť!