svetvemne.cz

Drůbeží špíz s mrkví a hruškami v parním hrnci

    

Chuťově zajímavý pokrm z drůbežích párků a kuřecího masa.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bazalka½čajové lžičky
hruška2kusy
koření grilovací½čajové lžičky
kuřecí prsa500gramů
mrkev500gramů
olej olivový½polévkové lžíce
párky drůbeží6
rýže200gramů
sůl½čajové lžičky

1. Příprava párků

párky drůbeží 6 ks  olej olivový ½ polévkové lžíce

Párky jemně nařízneme a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.

Příprava párků

2. 

kuřecí prsa 500 gramů  koření grilovací ½ čajové lžičky  bazalka ½ čajové lžičky

Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, posypeme grilovacím kořením a bazalkou. Maso si můžeme do koření naložit i den před samotným vařením.

3. 

Na připravené špejle napíchneme párek a 2 - 3 kostky kuřecího masa. Vložíme do spodní nádoby parního hrnce.

4. 

mrkev 500 gramů  hruška 2 kusy

Mrkev očistíme, nakrájíme na podélné řezy. Hrušky zbavíme jadřinců a také podélně nakrájíme. Zeleninu a ovoce vložíme do druhé nádoby parního hrnce.

5. 

rýže 200 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Rýži propláchneme, nasypeme do nádoby na vaření rýže, zalijeme vodou, posolíme a vložíme do třetí nádoby parního hrnce. Paříme 30 min.

6. 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit