svetvemne.cz

Bramborový nákyp s masem

     

Pečené hovězí kousky se zeleninou a bramborami. Večeře či oběd z jednoho pekáče.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory500gramů
Cibule červená200gramů
Hovězí maso500gramů
Olej řepkový2polévkové lžíce
Paprika červená125gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Rajčata sterilizované150gramů
Sýr eidam 100gramů
Sůl1čajová lžička

1. 

hovězí maso 500 g  pepř černý mletý ½ ČL

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a opepříme. Promícháme...

2. 

olej řepkový 2 PL  sůl 1 ČL

... a vložíme do pekáče potřeného olejem. Osolíme.

3. 

cibule červená 200 g

Očistíme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a rozdělíme. Rozložíme ji na maso. Zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. 30 minut pečeme.

4. 

paprika červená 125 g  rajčata sterilizované 150 g

Očištěnou, nakrájenou papriku a rajčata rozložíme na předpečené maso.

5. 

brambory 500 g

Očistíme a umyjeme brambory a nakrájíme je na kolečka.

6. 

Polovinu brambor zamícháme do masa se zeleninou.

7. 

Druhou polovinu brambor rozložíme na směs. Osolíme, zakryjeme a pečeme asi 45 minut.

8. 

sýr Eidam  100 g

Sýr nastrouháme nahrubo a posypeme jím brambory.

9. 

Necháme krátce v troubě roztéct.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit