Bramborový nákyp s masem

Pečené hovězí kousky se zeleninou a bramborami. Večeře či oběd z jednoho pekáče.
recept,fotorecept,hovězí maso,brambory,Hovězí maso,Bezlepkové,Sezónní recepty
Hovězí maso
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
404 g
Energie porce
475 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
cibule červená | 200 80 | gramů kcal | |
hovězí maso | 500 725 | gramů kcal | |
olej řepkový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená | 125 37 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
rajčata sterilizované | 150 35 | gramů kcal | |
sýr Eidam | 100 286 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
hovězí maso 500 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a opepříme. Promícháme...

2.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička
... a vložíme do pekáče potřeného olejem. Osolíme.

3.
cibule červená 200 gramů
Očistíme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a rozdělíme. Rozložíme ji na maso. Zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. 30 minut pečeme.

4.
paprika červená 125 gramů • rajčata sterilizované 150 gramů
Očištěnou, nakrájenou papriku a rajčata rozložíme na předpečené maso.


6.
Polovinu brambor zamícháme do masa se zeleninou.

7.
Druhou polovinu brambor rozložíme na směs. Osolíme, zakryjeme a pečeme asi 45 minut.


9.
Necháme krátce v troubě roztéct.

Dobrou chuť!