Tvarohový jablečník

Recept na poměrně jednoduchý koláč z tvarohovéo těsta a jablkovou náplní.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,jablka strouhané,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezona - Jablka (podzim) › Dezerty z jablek › Jablkové koláče › Sezona - Jablka (zima) ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
cukr skořicový | 0 ?? | kcal | |
jablka strouhané | 500 305 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 400 1424 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 8 1079 | polévkových lžic kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
tvaroh hrudkový | 500 585 | gramů kcal | |
škrob kukuřičný | 1 19 | čajová lžička kcal |
Recept
1. Příprava tvarohového těsta
tvaroh hrudkový 500 gramů • mouka polohrubá 400 gramů • cukr moučkový 60 gramů • olej slunečnicový 8 polévkových lžic • sůl • kypřicí prášek do pečiva
Smícháme tvaroh, vejce, mouku, cukr, olej a špetku soli. Na závěr přimícháme prášek do pečiva. Vytvarujeme bochník těsta a odložíme na půl hodiny do ledničky.

2. Jablečná náplň
jablka strouhané 500 gramů • cukr skořicový • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Nastrouháme nahrubo jablka, nebo použijeme nepřislazovaná kompotovaná. Přidáme balíček skořicového cukru a škrob.

3.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále a naplníme jablečnou náplní. Můžeme udělat batůžky, šátečky, nebo těsto překlopíme přes náplň na způsob štrúdlu. Dobře přimačkneme těsto ve spojích, aby nevytekla náplň.

4.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

Dobrou chuť!