RECEPTY

Tvarohový jablečník

Tvarohový jablečník

Recept na poměrně jednoduchý koláč z tvarohovéo těsta a jablkovou náplní.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,jablka strouhané,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový60gramů
cukr skořicový-
jablka strouhané500gramů
kypřicí prášek do pečiva-
mouka polohrubá400gramů
olej slunečnicový8polévkových lžic
sůl-
tvaroh hrudkový500gramů
škrob kukuřičný1čajová lžička

 

Recept

1. Příprava tvarohového těsta

tvaroh hrudkový 500 gramů  mouka polohrubá 400 gramů  cukr moučkový 60 gramů  olej slunečnicový 8 polévkových lžic  sůl  kypřicí prášek do pečiva

Smícháme tvaroh, vejce, mouku, cukr, olej a špetku soli. Na závěr přimícháme prášek do pečiva. Vytvarujeme bochník těsta a odložíme na půl hodiny do ledničky.

2. Jablečná náplň

jablka strouhané 500 gramů  cukr skořicový  škrob kukuřičný 1 čajová lžička

Nastrouháme nahrubo jablka, nebo použijeme nepřislazovaná kompotovaná. Přidáme balíček skořicového cukru a škrob.

3. 

Těsto rozválíme na pomoučeném vále a naplníme jablečnou náplní. Můžeme udělat batůžky, šátečky, nebo těsto překlopíme přes náplň na způsob štrúdlu. Dobře přimačkneme těsto ve spojích, aby nevytekla náplň.

4. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie