svetvemne.cz

Jablečný koláč z křehkého těsta

    

Ultra rychlý podzimní jablečný koláč z křehkého těsta na zpříjemnění pracovního odpoledne.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cukr práškový60gramů
cukr skořicový1polévková lžíce
jablka strouhané600gramů
kokos3polévkové lžíce
kokos strouhaný100gramů
mouka hladká200gramů
máslo200gramů
rozinky3polévkové lžíce
vejce slepičí1kus

1. Příprava těsta

mouka hladká 200 gramů  kokos strouhaný 100 gramů  vejce slepičí 1 kus  cukr práškový 60 gramů  máslo 200 gramů

Z daných ingrediencí zpracujeme těsto. Těsto zpracujeme rychle, tuk se rychle rozpouští a při pomalém zpracování se těsto lepí na ruce a trhá.

Příprava těsta

2. Těsto rozválíme

Vypracované těsto ve tvaru bochníku vložíme na hodinu do chladu. Zchlazené těsto rozdělíme na dvě části, jednu část vyválíme na moukou vysypané podložce do co největšího tvaru (těsto se začne po čase trhat). Rozválené těsto přeneseme do kruhové dortové formy nebo do kruhové formy na koláč, prsty přitlačíme a roztáhneme. Formu není třeba vymastit tukem, těsto je dost mastné.

Těsto rozválíme

3. Náplň

jablka strouhané 600 gramů  rozinky 3 polévkové lžíce  cukr skořicový 1 polévková lžíce  kokos 3 polévkové lžíce

Nastrouháme jablka a přidáme kokos, rozinky, skořicový cukr. Vše spolu promícháme.

Náplň

4. Naplníme

Náplň rozložíme na plát těsta v kulaté formě, přikryjeme druhým plátem těsta.

Naplníme

5. Pečeme

Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme 20-30 minut.

Pečeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit