Čočková polévka s kysaným zelím

Hustá farmářská polévka z čočky, krupice, zelí a uzeného masa.
recept,fotorecept,čočka,zelí kvašené,maso uzené,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
houby sušené | 30 38 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 1 | čajové lžičky kcal | |
kroupy ječné | 100 ?? | gramů kcal | |
maso uzené | 350 ?? | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 1.5 3315 | litru kcal | |
vývar z uzeného masa | ½ ?? | litru kcal | |
zelí kvašené | 350 70 | gramů kcal | |
zázvor mletý | 1 5 | čajová lžička kcal | |
čočka | 200 ?? | gramů kcal |
Recept

2. Čočka
čočka 200 gramů • voda 1.5 litru • sůl ½ čajové lžičky
Čočku přebereme a na půlhodinu ji namočíme do vody. Pak vodu vylijeme, přilijeme čistou, přidáme sůl a čočku uvaříme do poloměkka.


4. Zelí a uzené
zelí kvašené 350 gramů • maso uzené 350 gramů
Zelí vymačkáme, pokud je příliš nadlouho pokrájené, nakrájíme ho na menší kousky. Uzené maso uvaříme během vaření čočky a pokrájíme ho na malé kostičky.
5.
vývar z uzeného masa ½ litru • sůl • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky
Do poloměké čočky přidáme připravené zelí, scezené houby, přilijeme vývar z uzeného masa, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a vše spolu vaříme 15 minut.


7.
Polévku ihned podáváme. Delším stáním více houstne, protože kroupy ještě absorbují vodu.

Dobrou chuť!