svetvemne.cz

Hrstková polévka fazolová s uzeným kolenem

     

Hustá polévka, ze čtyř druhů fazolí a cizrny, s vynikajícím uzeným kolenem. Polévku doporučujeme uvařit ve větším množství, protože ji budete chtít snídat, obědvat i večeřet pro její neodolatelnou chuť.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory250gramů
cibule150gramů
cizrna sušená100gramů
fazole Cranberry100gramů
fazole bílá100gramů
fazole rubín100gramů
fazole strakatá100gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká100gramů
paprika červená mletá3čajové lžičky
sádlo30gramů
sůl2čajové lžičky
vepřové koleno uzené700gramů
voda2litry
voda0
vývar z uzeného masa750mililitrů
česnek6stroužků

1. Příprava luštěnin

fazole rubín 100 gramů  fazole bílá 100 gramů  fazole Cranberry 100 gramů  fazole strakatá 100 gramů  cizrna sušená 100 gramů

Po "hrsti" z každé luštěniny nasypeme na stůl a luštěniny přebereme. Uvedené luštěniny si můžeme zakoupit jako produkt, v již namíchaném poměru.

Příprava luštěnin

2. 

voda

Přebrané fazole zalijeme v hrnci vodou a 6-8 hodin ji necháme namočenou.

3. Příprava masa

vepřové koleno uzené 700 gramů  voda

Uzené koleno omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme zarovno vodou. Vaříme zakryté, doměkka, podle velikosti kolena, cca 60 minut. Uvařené koleno vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout, potom ho rozebereme a masovou část nakrájíme na malé kostičky. Vývar nevylévejte.

Příprava masa

4. Vaříme polévku

voda 2 litry  sůl 2 čajové lžičky  brambory 250 gramů  vývar z uzeného masa 750 mililitrů

Vodu z namočených luštěnin vylijeme a přidáme k nim čerstvou vodu a sůl. Luštěniny vaříme 30-40 minut. Brambory očistíme, pokrájíme na drobné kostičky a po uplynutí uvedené doby je přidáme k luštěninám. Dolijeme vývar z uzeného kolena. Vaříme do změknutí brambor.

Vaříme polévku

5. Jíška

sádlo 30 gramů  cibule 150 gramů  mouka hladká 100 gramů

Cibuli očistíme a nakrájíme, přidáme ji k rozpuštěnému sádlu a do sklovita opečeme. Přisypeme mouku a osmahneme ji.

Jíška

6. 

paprika červená mletá 3 čajové lžičky

Stáhneme teplotu a přidáme papriku, promícháme ...

7. 

... a ihned zalijeme horkým vývarem z právě se vařící polévky. Jíšku rozvaříme.

8. 

Jíšku přecedíme do polévky a polévku převaříme.

9. 

Nakonec vmícháme uzené maso.

10. 

česnek 6 stroužků  majoránka 2 čajové lžičky

Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit