Hrstková polévka fazolová s uzeným kolenem

Hustá polévka, ze čtyř druhů fazolí a cizrny, s vynikajícím uzeným kolenem. Polévku doporučujeme uvařit ve větším množství, protože ji budete chtít snídat, obědvat i večeřet pro její neodolatelnou chuť.
recept,fotorecept,fazole rubín,fazole bílá,fazole Cranberry,fazole strakatá,vepřové koleno uzené,vývar z uzeného masa,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 230 | gramů kcal | |
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
cizrna sušená | 100 364 | gramů kcal | |
fazole Cranberry | 100 335 | gramů kcal | |
fazole bílá | 100 336 | gramů kcal | |
fazole rubín | 100 340 | gramů kcal | |
fazole strakatá | 100 347 | gramů kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 3 48 | čajové lžičky kcal | |
sádlo | 30 269 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřové koleno uzené | 700 2730 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
vývar z uzeného masa | 750 975 | mililitrů kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1. Příprava luštěnin
fazole rubín 100 gramů • fazole bílá 100 gramů • fazole Cranberry 100 gramů • fazole strakatá 100 gramů • cizrna sušená 100 gramů
Po "hrsti" z každé luštěniny nasypeme na stůl a luštěniny přebereme. Uvedené luštěniny si můžeme zakoupit jako produkt, v již namíchaném poměru.


3. Příprava masa
vepřové koleno uzené 700 gramů • voda
Uzené koleno omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme zarovno vodou. Vaříme zakryté, doměkka, podle velikosti kolena, cca 60 minut. Uvařené koleno vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout, potom ho rozebereme a masovou část nakrájíme na malé kostičky. Vývar nevylévejte.

4. Vaříme polévku
voda 2 litry • sůl 2 čajové lžičky • brambory 250 gramů • vývar z uzeného masa 750 mililitrů
Vodu z namočených luštěnin vylijeme a přidáme k nim čerstvou vodu a sůl. Luštěniny vaříme 30-40 minut. Brambory očistíme, pokrájíme na drobné kostičky a po uplynutí uvedené doby je přidáme k luštěninám. Dolijeme vývar z uzeného kolena. Vaříme do změknutí brambor.

5. Jíška
sádlo 30 gramů • cibule 150 gramů • mouka hladká 100 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme, přidáme ji k rozpuštěnému sádlu a do sklovita opečeme. Přisypeme mouku a osmahneme ji.


7.
... a ihned zalijeme horkým vývarem z právě se vařící polévky. Jíšku rozvaříme.

8.
Jíšku přecedíme do polévky a polévku převaříme.

9.
Nakonec vmícháme uzené maso.

Dobrou chuť!