RECEPTY

Tmavá fazolová polévka

Tmavá fazolová polévka

Hustá fazolová polévka se zeleninou. Podle chuti můžeme podávat se zakysanou smetanou.

recept,fotorecept,fazole velká strakatá Bango,Luštěninové polévky,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list2kusy
brambory250gramů
fazole velká strakatá Bango150gramů
mouka hladká1.5polévkové lžíce
mrkev100gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika60gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
pórek60gramů
sůl¾čajové lžičky
sůl-
voda1150mililitrů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

fazole velká strakatá Bango 150 gramů  bobkový list 2 kusy  sůl ¾ čajové lžičky  voda 750 mililitrů

Fazole namočíme na 24 hodin do studené vody. Vodu slijeme, přidáme čerstvou v předepsaném množství, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme za hodinu téměř doměkka.

2. 

mrkev 100 gramů  brambory 250 gramů

Očistíme mrkev a brambory. Omyjeme a pokrájíme.

3. 

Zeleninu přidáme k fazolím a dále spolu vaříme asi 20-30 minut, do změknutí.

4. 

paprika 60 gramů  pórek 60 gramů

Papriku a pórek očistíme, omyjeme a nadrobno pokrájíme.

5. 

česnek 2 stroužky  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Česnek očistíme, nastrouháme a osmažíme na oleji.

6. 

mouka hladká 1.5 polévkové lžíce  paprika červená mletá 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přidáme papriku, pórek a smažíme doměkka. Přisypeme mouku, mletou červenou papriku a pepř. Promícháme...

7. 

voda 400 mililitrů

... přilijeme vodu a rozvaříme.

8. 

sůl

Jíšku necedíme, ale spolu se zeleninou ji vlijeme do polévky. Převaříme a podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie