Tmavá fazolová polévka
Hustá fazolová polévka se zeleninou. Podle chuti můžeme podávat se zakysanou smetanou.
recept,fotorecept,fazole velká strakatá Bango,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
brambory | 250 | gramů | |
fazole velká strakatá Bango | 150 | gramů | |
mouka hladká | 1.5 | polévkové lžíce | |
mrkev | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika | 60 | gramů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
pórek | 60 | gramů | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 1150 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
fazole velká strakatá Bango 150 gramů • bobkový list 2 kusy • sůl ¾ čajové lžičky • voda 750 mililitrů
Fazole namočíme na 24 hodin do studené vody. Vodu slijeme, přidáme čerstvou v předepsaném množství, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme za hodinu téměř doměkka.
3.
Zeleninu přidáme k fazolím a dále spolu vaříme asi 20-30 minut, do změknutí.
5.
česnek 2 stroužky • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Česnek očistíme, nastrouháme a osmažíme na oleji.
6.
mouka hladká 1.5 polévkové lžíce • paprika červená mletá 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Přidáme papriku, pórek a smažíme doměkka. Přisypeme mouku, mletou červenou papriku a pepř. Promícháme...
8.
Jíšku necedíme, ale spolu se zeleninou ji vlijeme do polévky. Převaříme a podle chuti dosolíme.
Dobrou chuť!