svetvemne.cz

Tmavá fazolová polévka

     

Hustá fazolová polévka se zeleninou. Podle chuti můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Brambory250gramů
Fazole velká strakatá bango150gramů
Mouka hladká1.5polévkové lžíce
Mrkev100gramů
Olej slunečnicový3polévkové lžíce
Paprika60gramů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Pórek60gramů
Sůl¾čajové lžičky
Sůl
Voda1150mililitrů
Česnek2stroužky

1. 

fazole velká strakatá Bango 150 g  bobkový list 2 ks  sůl ¾ ČL  voda 750 ml

Fazole namočíme na 24 hodin do studené vody. Vodu slijeme, přidáme čerstvou v předepsaném množství, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme za hodinu téměř doměkka.

2. 

mrkev 100 g  brambory 250 g

Očistíme mrkev a brambory. Omyjeme a pokrájíme.

3. 

Zeleninu přidáme k fazolím a dále spolu vaříme asi 20-30 minut, do změknutí.

4. 

paprika 60 g  pórek 60 g

Papriku a pórek očistíme, omyjeme a nadrobno pokrájíme.

5. 

česnek 2 stroužky  olej slunečnicový 3 PL

Česnek očistíme, nastrouháme a osmažíme na oleji.

6. 

mouka hladká 1.5 PL  paprika červená mletá 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Přidáme papriku, pórek a smažíme doměkka. Přisypeme mouku, mletou červenou papriku a pepř. Promícháme...

7. 

voda 400 ml

... přilijeme vodu a rozvaříme.

8. 

sůl

Jíšku necedíme, ale spolu se zeleninou ji vlijeme do polévky. Převaříme a podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit