Miso polévka s fazolovými lusky
Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.
recept,fotorecept,vejce slepičí,fazolové lusky,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Luštěninové polévky Recepty japonské kuchyně Bezlepkové Bezlaktózové Asijská kuchyně Sezona - Zelené fazolky (lusky)
Ingredience
Ingredience
Awase Dashi recept | 1 | litr | |
Iriko Dashi recept | - | ||
Kombu Dashi recept | - | ||
Miso pasta | 2 | polévkové lžíce | |
fazolové lusky | 100 | gramů | |
vejce slepičí | 5 |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 litr • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.
4.
Polévku přivedeme k varu a odstavíme.
5.
vejce slepičí 5 ks
Vajíčka uvaříme ve vroucí vodě natvrdo po dobu 6 minut. Vylijeme vřelou vodu a zatřepeme hrncem tak, aby popraskaly skořápky vajec. Zalijeme studenou vodou a necháme zchladit 2 minuty. Namokro vejce oloupeme.
6.
Servírujeme s překrojeným vajíčkem.
Dobrou chuť!