Miso polévka s fazolovými lusky

Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.
recept,fotorecept,vejce slepičí,fazolové lusky,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové
Luštěninové polévky
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Luštěninové polévky › Recepty japonské kuchyně › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Zelené fazolky (lusky) ›Ingredience
Ingredience
Awase Dashi recept | 1 ?? | litr kcal | |
Iriko Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Kombu Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Miso pasta | 2 60 | polévkové lžíce kcal | |
fazolové lusky | 100 31 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 litr • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.
.jpg?mtime=1728734728)

4.
Polévku přivedeme k varu a odstavíme.
5.
vejce slepičí 5 ks
Vajíčka uvaříme ve vroucí vodě natvrdo po dobu 6 minut. Vylijeme vřelou vodu a zatřepeme hrncem tak, aby popraskaly skořápky vajec. Zalijeme studenou vodou a necháme zchladit 2 minuty. Namokro vejce oloupeme.
6.
Servírujeme s překrojeným vajíčkem.

Dobrou chuť!