RECEPTY

Miso polévka s fazolovými lusky

Miso polévka s fazolovými lusky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.

recept,fotorecept,vejce slepičí,fazolové lusky,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové

Luštěninové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

Awase Dashi recept

1

??

litr

kcal

Iriko Dashi recept

0

??

kcal

Kombu Dashi recept

0

??

kcal

Miso pasta

2

60

polévkové lžíce

kcal

fazolové lusky

100

31

gramů

kcal

vejce slepičí

5

440

kcal

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 litr  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.

Základ pro polévku Miso je vývar - dashi....

2. 

fazolové lusky 100 gramů

Ve vývaru uvaříme fazolové lusky, cca 10 minut.

3. 

Miso pasta 2 polévkové lžíce

Přes sítko vmícháme do polévky miso pastu.

Přes sítko vmícháme do polévky miso pastu....

4. 

Polévku přivedeme k varu a odstavíme.

5. 

vejce slepičí 5 ks

Vajíčka uvaříme ve vroucí vodě natvrdo po dobu 6 minut. Vylijeme vřelou vodu a zatřepeme hrncem tak, aby popraskaly skořápky vajec. Zalijeme studenou vodou a necháme zchladit 2 minuty. Namokro vejce oloupeme.

6. 

Servírujeme s překrojeným vajíčkem.

Servírujeme s překrojeným vajíčkem....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit