svetvemne.cz

Awase Dashi

     

Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Katsuobushi30gramů
Mořské řasy kombu20gramů
Voda1litr

1. 

mořské řasy Kombu 20 g

Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.

2. 

Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.

3. 

voda 1 l

Řasy Kombu vložíme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.

5. 

Hrnec odstavíme z ohřevu, necháme trochu vychladnout a vyndáme kousky řasy z vývaru.

6. 

katsuobushi 30 g

Do vývaru přidáme vločky z tuňáka bonito a spolu přivedeme k varu na 30 sekund.

7. 

Vývar přecedíme a z vloček vymačkáme všechnu šťávu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit