RECEPTY

Awase Dashi

Awase Dashi

Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.

recept,fotorecept,katsuobushi,mořské řasy Kombu,Masové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

katsuobushi30gramů
mořské řasy Kombu20gramů
voda1litr

 

Recept

1. 

mořské řasy Kombu 20 gramů

Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.

2. 

Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.

3. 

voda 1 litr

Řasy Kombu vložíme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.

5. 

Hrnec odstavíme z ohřevu, necháme trochu vychladnout a vyndáme kousky řasy z vývaru.

6. 

katsuobushi 30 gramů

Do vývaru přidáme vločky z tuňáka bonito a spolu přivedeme k varu na 30 sekund.

7. 

Vývar přecedíme a z vloček vymačkáme všechnu šťávu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit