RECEPTY

Miso polévka s tofu

Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

recept,fotorecept,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

Awase Dashi recept1litr
Iriko Dashi recept
Kombu Dashi recept
Miso pasta2polévkové lžíce
mořské řasy Wakame5čajových lžiček
tofu bílé200gramů

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 litr  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.

2. 

Miso pasta 2 polévkové lžíce

Přes sítko vmícháme do polévky miso pastu.

3. 

tofu bílé 200 gramů

Tofu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do polévky.

4. 

Polévku přivedeme k varu a odstavíme.

5. 

mořské řasy Wakame 5 čajových lžiček

Řasy nakrájíme na malé kousky. Jsou dehydrované a v polévce výrazně zvětší svůj objem.

6. 

Do misky vložíme trochu sušených řas a zalijeme horkou polévkou. Řasy během pár minut do sebe nasají tekutinu a změknou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit