Miso polévka s tofu
Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.
recept,fotorecept,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Recepty japonské kuchyně
Ingredience
Ingredience
Awase Dashi recept | 1 | litr | |
Iriko Dashi recept | |||
Kombu Dashi recept | |||
Miso pasta | 2 | polévkové lžíce | |
mořské řasy Wakame | 5 | čajových lžiček | |
tofu bílé | 200 | gramů |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 litr • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.
4.
Polévku přivedeme k varu a odstavíme.
5.
mořské řasy Wakame 5 čajových lžiček
Řasy nakrájíme na malé kousky. Jsou dehydrované a v polévce výrazně zvětší svůj objem.
6.
Do misky vložíme trochu sušených řas a zalijeme horkou polévkou. Řasy během pár minut do sebe nasají tekutinu a změknou.
Dobrou chuť!