Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.
recept,fotorecept,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové
Luštěninové polévky
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Luštěninové polévky › Recepty japonské kuchyně › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně ›Ingredience
Ingredience
Awase Dashi recept | 1 ?? | litr kcal | |
Iriko Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Kombu Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Miso pasta | 2 60 | polévkové lžíce kcal | |
mořské řasy Wakame | 5 70 | čajových lžiček kcal | |
tofu bílé | 200 168 | gramů kcal |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 litr • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.



4.
Polévku přivedeme k varu a odstavíme.

5.
mořské řasy Wakame 5 čajových lžiček
Řasy nakrájíme na malé kousky. Jsou dehydrované a v polévce výrazně zvětší svůj objem.

6.
Do misky vložíme trochu sušených řas a zalijeme horkou polévkou. Řasy během pár minut do sebe nasají tekutinu a změknou.

Dobrou chuť!