Čokoládovo-švestkové suflé

Lehký a lahodný zákusek, ideální na závěr romantické večeře.
recept,fotorecept,švestky sušené,čokoláda 85%,Koláče,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové
Koláče
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
| brandy | ½ 116 | decilitru kcal | |
| cukr moučkový | 50 194 | gramů kcal | |
| máslo | 50 367 | gramů kcal | |
| smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
| vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
| vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
| voda | 1 0 | decilitr kcal | |
| čokoláda 85% | 100 600 | gramů kcal | |
| švestky sušené | 250 678 | gramů kcal |
Recept
1.
švestky sušené 250 gramů • brandy ½ decilitru • voda 1 decilitr
Švestky rozvaříme doměkka s trochou vody. Vodu postupně doléváme, tak aby směs nebyla příliš řídká. Nakonec během chladnutí přidáme brandy.

2.
čokoláda 85% 100 gramů • máslo 50 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • cukr moučkový 50 gramů • vaječný žloutek 2 kusy
Čokoládu rozpustíme s máslem, smetanou a cukrem na páře. Během chladnutí přimícháme žloutky.

3.
vaječný bílek 2 kusy
Vychladlý švestkový a čokoládový základ smícháme a na konec jemně vpracujeme sníh z vyšlehaných vaječných bílků.

4.
Těsto vylijeme do vymaštěných forem a pečeme cca 20 minut při teplotě 190 °C.

Dobrou chuť!























