RECEPTY

Čokoládovo-švestkové suflé

Čokoládovo-švestkové suflé

Lehký a lahodný zákusek, ideální na závěr romantické večeře.

recept,fotorecept,švestky sušené,čokoláda 85%,Koláče,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové

Koláče

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brandy½decilitru
cukr moučkový50gramů
máslo50gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy
voda1decilitr
čokoláda 85%100gramů
švestky sušené250gramů

 

Recept

1. 

švestky sušené 250 gramů  brandy ½ decilitru  voda 1 decilitr

Švestky rozvaříme doměkka s trochou vody. Vodu postupně doléváme, tak aby směs nebyla příliš řídká. Nakonec během chladnutí přidáme brandy.

2. 

čokoláda 85% 100 gramů  máslo 50 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů  cukr moučkový 50 gramů  vaječný žloutek 2 kusy

Čokoládu rozpustíme s máslem, smetanou a cukrem na páře. Během chladnutí přimícháme žloutky.

3. 

vaječný bílek 2 kusy

Vychladlý švestkový a čokoládový základ smícháme a na konec jemně vpracujeme sníh z vyšlehaných vaječných bílků.

4. 

Těsto vylijeme do vymaštěných forem a pečeme cca 20 minut při teplotě 190 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie