Cuketovo-fazolová polévka

Rychle připravená polévka se slaninovou příchutí.
recept,fotorecept,slanina oravská,cuketa,fazole bílá sterilovaná,Luštěninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
cuketa | 500 90 | gramů kcal | |
fazole bílá sterilovaná | 500 475 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
pažitka | 0 ?? | kcal | |
pepř bílý mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
slanina oravská | 150 885 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 1500 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Cibulovo-slaninový základ
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • slanina oravská 150 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a spolu smažíme cca 5 minut.

2.
cuketa 500 gramů • voda 1500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji k cibuli se slaninou, minutu - dvě opečeme, zalijeme vařící vodou, přisypeme sůl, pepř, kmín a vaříme 10-15 minut pod pokličkou.

3.
fazole bílá sterilovaná 500 gramů • petrželová nať • pažitka
Sterilovanéu bílé fazole z konzervy scedíme a přidáme je k cuketě. Převaříme a polévku servírujeme podle chuti posypanou petrželévou natí nebo ozdobíme čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť!