svetvemne.cz

Bílá fazolová polévka

    

Výborná mléčná polévka ze sterilovaných bílých fazolí. Je vhodné ji podávat před druhým sladkým hlavním jídlem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list4kusy
brambory250gramů
citron-
fazole bílá sterilovaná500gramů
mléko½litru
mouka hladká1.5polévkové lžíce
ocet-
smetana sladká na vaření250mililitrů
sůl1čajová lžička
sůl-
sůl zeleninová-
voda1litr

1. Uvaříme brambory

brambory 250 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

Uvaříme brambory

2. 

fazole bílá sterilovaná 500 gramů  bobkový list 4 kusy

Sterilované bílé fazole z konzervy propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Přidáme je k uvařeným bramborám spolu s bobkovým listem. Přivedeme do varu.

3. 

mléko ½ litru  smetana sladká na vaření 250 mililitrů  mouka hladká 1.5 polévkové lžíce  sůl  sůl zeleninová

Z mléka, smetany a mouky si uděláme zavářku (vše spolu smícháme), kterou přilijeme k fazolím a bramborám. Necháme přejít varem a podle chuti dosolíme, případně ochutíme vegetou, nebo špetkou strouhaného muškátového oříšku.

4. 

citron  ocet

Při servírování můžeme podávat citron či ocet, na ochucení pro labužníky, kteří mají takovou polévku raději trochu kyselejší.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit