svetvemne.cz

Bílá fazolová polévka

     

Výborná mléčná polévka ze sterilovaných bílých fazolí. Je vhodné ji podávat před druhým sladkým hlavním jídlem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bobkový list4kusy
Brambory250gramů
Citronks
Fazole bílá sterilovaná500gramů
Mléko½litru
Mouka hladká1.5polévkové lžíce
Ocetl
Smetana sladká na vaření250mililitrů
Sůl1čajová lžička
Sůlg
Sůl zeleninová
Voda1litr

1. Uvaříme brambory

brambory 250 g  voda 1 l  sůl 1 ČL

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

Uvaříme brambory

2. 

fazole bílá sterilovaná 500 g  bobkový list 4 ks

Sterilované bílé fazole z konzervy propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Přidáme je k uvařeným bramborám spolu s bobkovým listem. Přivedeme do varu.

3. 

mléko ½ l  smetana sladká na vaření 250 ml  mouka hladká 1.5 PL  sůl  sůl zeleninová

Z mléka, smetany a mouky si uděláme zavářku (vše spolu smícháme), kterou přilijeme k fazolím a bramborám. Necháme přejít varem a podle chuti dosolíme, případně ochutíme vegetou, nebo špetkou strouhaného muškátového oříšku.

4. 

citron  ocet

Při servírování můžeme podávat citron či ocet, na ochucení pro labužníky, kteří mají takovou polévku raději trochu kyselejší.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit