Fazolová polévka na sladkokyselo

Stará dobrá klasická polévka.
recept,fotorecept,fazole rubín,brambory,smetana sladká na vaření,Luštěninové polévky,Recepty slovenské kuchyně
Luštěninové polévky
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 276 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
fazole rubín | 250 ?? | gramů kcal | |
mléko | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 30 105 | gramů kcal | |
ocet | 2 13 | polévkové lžíce kcal | |
smetana sladká na vaření | 500 ?? | mililitrů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 4420 | litry kcal |
Recept
1.
fazole rubín 250 gramů • voda 1.5 litru
Fazole opláchneme na sítku, vložíme do tlakového hrnce, přilijeme vodu, hrnec uzavřeme, přivedeme do varu a od doby, kdy začne unikat pára vaříme 45 minut. Pokud chceme fazole vařit bez tlakového hrnce musíme ji den před vařením namočit.

2.
brambory 300 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce • voda ½ litru
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k uvařeným fazolím. Osolíme, osladíme, přilijeme vodu a vaříme do změknutí brambor.

3.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 30 gramů • ocet 2 polévkové lžíce • sůl • mléko
Nakonec přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Převaříme, odstavíme z ohně a po lžících přidáme ocet podle chuti. Podle potřeby dosolíme a pokud je polévka moc hustá přilijeme trochu převařeného mléka.

Dobrou chuť!