Fazolová polévka na sladkokyselo
Stará dobrá klasická polévka.
recept,fotorecept,fazole rubín,brambory,smetana sladká na vaření,Luštěninové polévky,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Luštěninové polévky
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
fazole rubín | 250 | gramů | |
mléko | - | ||
mouka hladká | 30 | gramů | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
smetana sladká na vaření | 500 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 2 | litry |
Recept
1.
fazole rubín 250 gramů • voda 1.5 litru
Fazole opláchneme na sítku, vložíme do tlakového hrnce, přilijeme vodu, hrnec uzavřeme, přivedeme do varu a od doby, kdy začne unikat pára vaříme 45 minut. Pokud chceme fazole vařit bez tlakového hrnce musíme ji den před vařením namočit.
2.
brambory 300 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce • voda ½ litru
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k uvařeným fazolím. Osolíme, osladíme, přilijeme vodu a vaříme do změknutí brambor.
3.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 30 gramů • ocet 2 polévkové lžíce • sůl • mléko
Nakonec přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Převaříme, odstavíme z ohně a po lžících přidáme ocet podle chuti. Podle potřeby dosolíme a pokud je polévka moc hustá přilijeme trochu převařeného mléka.
Dobrou chuť!