svetvemne.cz

Fazolová polévka s rajčaty a masem

    

Výborná luštěninová polévka. Velmi chutná dětem, pro které ji vaříme bez soli.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule80gramů
citronová šťáva-
cukr krystalový2čajové lžičky
fazole bílá sterilovaná500gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mouka hladká60gramů
ocet-
petrželová nať2polévkové lžíce
rajčata sterilizované200gramů
smetana sladká na vaření500mililitrů
sádlo20gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
vepřová kýta200gramů
voda2litry

1. 

cibule 80 gramů  sádlo 20 gramů  vepřová kýta 200 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na sádle (oleji). Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, osolíme, přidáme kmín ...

2. 

voda 2 litry

... a po zatažení zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa (40 minut).

3. 

fazole bílá sterilovaná 500 gramů

K uvařenému masu přidáme scezené sterilované fazole. Použít můžeme i fazole suché, ktreé však musíme nejprve uvařit doměkka.

4. 

smetana sladká na vaření 500 mililitrů  mouka hladká 60 gramů

Z mouky a smetany připravíme zavářku a tu vlijeme do polévky, převaříme.

5. 

rajčata sterilizované 200 gramů

Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno a spolu s protlakem, ve kterém byly sterilizovány, je přidáme do polévky.

6. 

cukr krystalový 2 čajové lžičky  petrželová nať 2 polévkové lžíce  sůl  citronová šťáva  ocet

Nakonec polévku dochutíme cukrem a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Polévku dle potřeby dosolíme. Jednotlivé porce si může každý konzument okyselit citronovou šťávou nebo octem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit