RECEPTY

Fazolová polévka s rajčaty a masem

Fazolová polévka s rajčaty a masem

Výborná luštěninová polévka. Velmi chutná dětem, pro které ji vaříme bez soli.

recept,fotorecept,vepřová kýta,fazole bílá sterilovaná,smetana sladká na vaření,rajčata sterilizované,Luštěninové polévky,Recepty na jídla pro děti

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule80gramů
citronová šťáva-
cukr krystalový2čajové lžičky
fazole bílá sterilovaná500gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mouka hladká60gramů
ocet-
petrželová nať2polévkové lžíce
rajčata sterilizované200gramů
smetana sladká na vaření500mililitrů
sádlo20gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
vepřová kýta200gramů
voda2litry

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů  sádlo 20 gramů  vepřová kýta 200 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na sádle (oleji). Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, osolíme, přidáme kmín ...

2. 

voda 2 litry

... a po zatažení zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa (40 minut).

3. 

fazole bílá sterilovaná 500 gramů

K uvařenému masu přidáme scezené sterilované fazole. Použít můžeme i fazole suché, ktreé však musíme nejprve uvařit doměkka.

4. 

smetana sladká na vaření 500 mililitrů  mouka hladká 60 gramů

Z mouky a smetany připravíme zavářku a tu vlijeme do polévky, převaříme.

5. 

rajčata sterilizované 200 gramů

Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno a spolu s protlakem, ve kterém byly sterilizovány, je přidáme do polévky.

6. 

cukr krystalový 2 čajové lžičky  petrželová nať 2 polévkové lžíce  sůl  citronová šťáva  ocet

Nakonec polévku dochutíme cukrem a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Polévku dle potřeby dosolíme. Jednotlivé porce si může každý konzument okyselit citronovou šťávou nebo octem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie