Fazolová polévka s rajčaty a masem
![Fazolová polévka s rajčaty a masem](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001037/img_cs_4x3/fazolova-polevka-s-rajcaty-a-masem_00180.jpg)
Výborná luštěninová polévka. Velmi chutná dětem, pro které ji vaříme bez soli.
recept,fotorecept,vepřová kýta,fazole bílá sterilovaná,smetana sladká na vaření,rajčata sterilizované,Luštěninové polévky,Recepty na jídla pro děti
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
citronová šťáva | - | ||
cukr krystalový | 2 | čajové lžičky | |
fazole bílá sterilovaná | 500 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
ocet | - | ||
petrželová nať | 2 | polévkové lžíce | |
rajčata sterilizované | 200 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 500 | mililitrů | |
sádlo | 20 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vepřová kýta | 200 | gramů | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
cibule 80 gramů • sádlo 20 gramů • vepřová kýta 200 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na sádle (oleji). Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, osolíme, přidáme kmín ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001037/small/IMG_7180w.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001037/small/IMG_7182w.jpg)
3.
fazole bílá sterilovaná 500 gramů
K uvařenému masu přidáme scezené sterilované fazole. Použít můžeme i fazole suché, ktreé však musíme nejprve uvařit doměkka.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001037/small/IMG_7196w.jpg)
4.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 60 gramů
Z mouky a smetany připravíme zavářku a tu vlijeme do polévky, převaříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001037/small/IMG_7197w.jpg)
5.
rajčata sterilizované 200 gramů
Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno a spolu s protlakem, ve kterém byly sterilizovány, je přidáme do polévky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001037/small/IMG_7198w.jpg)
6.
cukr krystalový 2 čajové lžičky • petrželová nať 2 polévkové lžíce • sůl • citronová šťáva • ocet
Nakonec polévku dochutíme cukrem a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Polévku dle potřeby dosolíme. Jednotlivé porce si může každý konzument okyselit citronovou šťávou nebo octem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001037/small/IMG_7200w.jpg)
Dobrou chuť!