svetvemne.cz

Mléčná fazolová polévka

Mléčná fazolová polévka

    

Chutná polévka z velkých - máslových bílých fazolí.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

1. 

fazole velká bílá ( máslová ) 300 gramů  voda  voda 2 litry  sůl 1.5 čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odstát. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou, přidáme sůl, bobkový list a fazole téměř doměkka uvaříme.

2. 

brambory 500 gramů

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme je k fazolím a vše spolu dovaříme doměkka.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru  mouka hladká 50 gramů  cukr krystalový 20 gramů  ocet 3 polévkové lžíce  sůl

Do polévky přilijeme zavářku z mouky a mléka. Provaříme, pokud polévka jemně nezhoustne. Podle chuti ji jemně ochutíme cukrem, svařeným octem a podle potřeby dosolíme.

4. 

máslo 50 gramů

Na zvýraznění máslové chuti fazolí přidáme čerstvé máslo.

5. 

Po rozpuštění másla můžeme polévku podávat.

Dobrou chuť!

bobkový list2kusy
brambory500gramů
cukr krystalový20gramů
fazole velká bílá ( máslová )300gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%½litru
mouka hladká50gramů
máslo50gramů
ocet3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
sůl-
voda-
voda2litry

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit