svetvemne.cz

Mléčná fazolová polévka

     

Chutná polévka z velkých - máslových bílých fazolí.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Brambory500gramů
Cukr krystalový20gramů
Fazole velká bílá ( máslová )300gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%½litru
Mouka hladká50gramů
Máslo50gramů
Ocet3polévkové lžíce
Sůl1.5čajové lžičky
Sůl
Voda
Voda2litry

1. 

fazole velká bílá ( máslová ) 300 g  voda  voda 2 l  sůl 1.5 ČL  bobkový list 2 ks

Fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odstát. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou, přidáme sůl, bobkový list a fazole téměř doměkka uvaříme.

2. 

brambory 500 g

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme je k fazolím a vše spolu dovaříme doměkka.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ l  mouka hladká 50 g  cukr krystalový 20 g  ocet 3 PL  sůl

Do polévky přilijeme zavářku z mouky a mléka. Provaříme, pokud polévka jemně nezhoustne. Podle chuti ji jemně ochutíme cukrem, svařeným octem a podle potřeby dosolíme.

4. 

máslo 50 g

Na zvýraznění máslové chuti fazolí přidáme čerstvé máslo.

5. 

Po rozpuštění másla můžeme polévku podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit