Mléčná fazolová polévka
Chutná polévka z velkých - máslových bílých fazolí.
recept,fotorecept,fazole velká bílá ( máslová ),brambory,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Luštěninové polévky
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
brambory | 500 | gramů | |
cukr krystalový | 20 | gramů | |
fazole velká bílá ( máslová ) | 300 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ½ | litru | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
ocet | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | - | ||
voda | 2 | litry |
Recept
1.
fazole velká bílá ( máslová ) 300 gramů • voda • voda 2 litry • sůl 1.5 čajové lžičky • bobkový list 2 kusy
Fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odstát. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou, přidáme sůl, bobkový list a fazole téměř doměkka uvaříme.
2.
brambory 500 gramů
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme je k fazolím a vše spolu dovaříme doměkka.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru • mouka hladká 50 gramů • cukr krystalový 20 gramů • ocet 3 polévkové lžíce • sůl
Do polévky přilijeme zavářku z mouky a mléka. Provaříme, pokud polévka jemně nezhoustne. Podle chuti ji jemně ochutíme cukrem, svařeným octem a podle potřeby dosolíme.
5.
Po rozpuštění másla můžeme polévku podávat.
Dobrou chuť!