svetvemne.cz

Mléčná fazolová polévka

    

Chutná polévka z velkých - máslových bílých fazolí.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list2kusy
brambory500gramů
cukr krystalový20gramů
fazole velká bílá ( máslová )300gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%½litru
mouka hladká50gramů
máslo50gramů
ocet3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
sůl-
voda-
voda2litry

1. 

fazole velká bílá ( máslová ) 300 gramů  voda  voda 2 litry  sůl 1.5 čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odstát. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou, přidáme sůl, bobkový list a fazole téměř doměkka uvaříme.

2. 

brambory 500 gramů

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme je k fazolím a vše spolu dovaříme doměkka.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru  mouka hladká 50 gramů  cukr krystalový 20 gramů  ocet 3 polévkové lžíce  sůl

Do polévky přilijeme zavářku z mouky a mléka. Provaříme, pokud polévka jemně nezhoustne. Podle chuti ji jemně ochutíme cukrem, svařeným octem a podle potřeby dosolíme.

4. 

máslo 50 gramů

Na zvýraznění máslové chuti fazolí přidáme čerstvé máslo.

5. 

Po rozpuštění másla můžeme polévku podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit