svetvemne.cz

Vajíčková pomazánka

    

Tradiční vajíčková pomazánka.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule40gramů
hořčice plnotučná40gramů
máslo40gramů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí6

1. 

vejce slepičí 6 ks

Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.

2. 

Dokud se vajíčka vaří a chladnou necháme si změknout máslo. Očistíme a nasekáme si cibuli nadrobno.

3. 

máslo 40 gramů  hořčice plnotučná 40 gramů  sůl ½ čajové lžičky  cibule 40 gramů

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s máslem, hořčicí, solí a vmícháme cibuli.

4. 

Bílky najemno nasekáme nožem.

5. 

A přimícháme je k žloutkům.

6. 

Podáváme s chlebem nebo pečivem.

7. 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit