Vajíčková pomazánka

Tradiční vajíčková pomazánka.
recept,fotorecept,vejce slepičí,máslo,hořčice plnotučná,sůl,cibule,Pomazánky,Bezlepkové,Sezónní recepty
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
cibule | 40 18 | gramů kcal | |
hořčice plnotučná | 40 50 | gramů kcal | |
máslo | 40 294 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks
Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.

2.
Dokud se vajíčka vaří a chladnou necháme si změknout máslo. Očistíme a nasekáme si cibuli nadrobno.

3.
máslo 40 gramů • hořčice plnotučná 40 gramů • sůl ½ čajové lžičky • cibule 40 gramů
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s máslem, hořčicí, solí a vmícháme cibuli.

4.
Bílky najemno nasekáme nožem.

5.
A přimícháme je k žloutkům.

6.
Podáváme s chlebem nebo pečivem.

7.
Dobrou chuť!