Jablečno-skořicové muffiny

Muffiny, které provoní sychravé podzimní dny.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,kypřicí prášek do pečiva,jablka,skořice mletá,Muffiny
Muffiny
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 2 3 | čajové lžičky kcal | |
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 8 29 | gramů kcal | |
jablka | 200 122 | gramů kcal | |
jogurt ovocný | 150 146 | mililitrů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 12 | čajové lžičky kcal | |
mandle sladké jádra | 80 464 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 200 712 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 8 1079 | polévkových lžic kcal | |
rozinky | 60 171 | gramů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 200 gramů • mandle sladké jádra 80 gramů • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky
Smícháme mouku, mleté mandle a prášek do pečiva.
2.
rozinky 60 gramů • jablka 200 gramů • citronová šťáva 2 čajové lžičky • jogurt ovocný 150 mililitrů • skořice mletá 2 čajové lžičky
Rozinky namočíme do horké vody, necháme chvíli odstát, vodu slijeme. Jablka oloupeme, zbavíme je jadérek. Přibližně 100 g jablek nakrájíme na drobné kostičky, důkladně do nich zamícháme citrnovou šťávu. 50 g jogurtu smícháme se skořicí.

3.
cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • sůl • vejce slepičí 2 kusy • olej slunečnicový 8 polévkových lžic
Zbytek jablek nastrouháme, smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, olejem, špetkou soli, zbylým jogurtem a vejci. Přidáme jogurt rozmíchaný se skořicí.

4.
Do moučné směsi přidáme mokrou směs, na kostičky nakrájené jablko a rozinky.

5.
Formu na muffiny vymažeme, po lžících vkládáme těsto do otvorů. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!