Datlové muffiny
Chutné muffiny bez cukru.
recept,fotorecept,datle,máslo,mouka polohrubá,Muffiny,
Muffiny
Kategorie
Muffiny
Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | - | ||
datle | 160 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mouka hladká špaldová T630 | 60 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
semínka slunečnicová | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1.
datle 160 gramů • voda 100 mililitrů • máslo 100 gramů
Datle odpeckujeme a zalejeme vodou. Necháme 15 minut odstát. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.
2.
Po uplynutí uvedené doby datle rozmixujeme na kaši.
3.
Přimixujeme máslo ...
5.
mouka polohrubá 100 gramů • mouka hladká špaldová T630 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Tekutou směs vylejeme do mísy, přisypeme obě mouky a kypřící prášek. Dobře vyšleháme.
6.
Pomocí naběračky na zmrzlinu těsto rozdělíme do papírových košíčků na muffiny vložených do muffinové formy.
7.
Pomocí druhé strany lžičky vytvoříme na povrchu muffiů rýhy ...
9.
Pečeme 15 minut v rozehřáté troubě na 185 °C.
11.
Můžeme podávat.
Dobrou chuť!