Jahodovo-pomerančový fitness dort
Jemný, krémový, téměř raw pamlsek s vyšší dávkou zdravé energie.
recept,fotorecept,ořechy kešu natural,datle,ořechy vlašské,jahody (mražené),Zdravé koláčky,,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Zdravé koláčky
Ingredience
Ingredience
datle | 200 | gramů | |
jahody (mražené) | 150 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | čajové lžičky | |
med | 1 | čajová lžička | |
med | 20 | gramů | |
olej kokosový | 40 | gramů | |
olej kokosový | 1 | čajová lžička | |
ořechy kešu natural | 50 | gramů | |
ořechy vlašské | 100 | gramů | |
pohanková mouka | 25 | gramů | |
pomeranč | 400 | gramů | |
stévie - čerstvá | - | ||
vločky ovesné | 50 | gramů | |
voda | 0 |
Recept
1. Příprava ořechů
ořechy kešu natural 50 gramů • voda
Čtyři hodiny před přípravou dortu namočíme ořechy do vody a uložíme do chladničky.
2. Příprava datlí
Datle odpeckujeme a namočíme na hodinu až dvě do studené vody.
3. Příprava korpusu
Datle scedíme a rozmixujeme najemno.
6.
Kruhovou formu (průměr 18 cm) položíme na přiměřeně velký talíř. Vložíme do ní datlovo-ořechovou směs a zarovnáme. Při zarovnávání si formu přidržujeme, aby nám po talíři neklouzala. Uložíme do chladničky.
8.
Kešu ořechy scedíme ...
9.
... a rozmixujeme na kaši.
11.
Jahody rozmixujeme s ořechy.
12.
olej kokosový 20 gramů • med 20 gramů
Ořechovo-jahodovou pastu přidáme k pomerančům a spolu s olejem a medem promixujeme.
15.
Směs nalijeme na korpus a uložíme na den do chladničky.
16.
Před podáváním vložíme dort na 15 minut do mrazničky. Potom vyjmeme, nožem uvolníme od formy a formu odstraníme.
17. Raw aakaová poleva
olej kokosový 1 čajová lžička • kakao - prášek 2 čajové lžičky • med 1 čajová lžička
Z oleje, kakaa a medu umícháme polevu a vložíme ji do injekční (cukrářské) stříkačky.
18.
Dort ozdobíme polevou ...
20. Energetická hodnota
1 porce cca 300 kcal
Dobrou chuť!