svetvemne.cz

Jahodovo-pomerančový fitness dort

     

Jemný, krémový, téměř raw pamlsek s vyšší dávkou zdravé energie.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Datle200gramů
Jahody (mražené)150gramů
Kakao - prášek2čajové lžičky
Med1čajová lžička
Med20gramů
Olej kokosový40gramů
Olej kokosový1čajová lžička
Ořechy kešu natural50gramů
Ořechy vlašské100gramů
Pohanková mouka25gramů
Pomeranč400gramů
Stévie - čerstvá
Vločky ovesné50gramů
Voda

1. Příprava ořechů

ořechy kešu natural 50 g  voda

Čtyři hodiny před přípravou dortu namočíme ořechy do vody a uložíme do chladničky.

Příprava ořechů

2. Příprava datlí

datle 200 g  voda

Datle odpeckujeme a namočíme na hodinu až dvě do studené vody.

Příprava datlí

3. Příprava korpusu

Datle scedíme a rozmixujeme najemno.

Příprava korpusu

4. 

ořechy vlašské 100 g

Ořechy najemno nasekáme v kuchyňském sekáčku ...

5. 

olej kokosový 20 g

... přimixujeme spolu s olejem k datlové pastě.

6. 

Kruhovou formu (průměr 18 cm) položíme na přiměřeně velký talíř. Vložíme do ní datlovo-ořechovou směs a zarovnáme. Při zarovnávání si formu přidržujeme, aby nám po talíři neklouzala. Uložíme do chladničky.

7. Ovocná krémová náplň

pomeranč 400 g

Pomeranče oloupeme a dobře rozmixujeme.

Ovocná krémová náplň

8. 

Kešu ořechy scedíme ...

9. 

... a rozmixujeme na kaši.

10. 

jahody (mražené) 150 g

Přidáme nerozmrazené (případně čerstvé) jahody.

11. 

Jahody rozmixujeme s ořechy.

12. 

olej kokosový 20 g  med 20 g

Ořechovo-jahodovou pastu přidáme k pomerančům a spolu s olejem a medem promixujeme.

13. 

pohanková mouka 25 g

Přisypeme pohankovou mouku ...

14. 

vločky ovesné 50 g

... a na mouku pomleté ovesné vločky. Dobře promixujeme.

15. 

Směs nalijeme na korpus a uložíme na den do chladničky.

16. 

Před podáváním vložíme dort na 15 minut do mrazničky. Potom vyjmeme, nožem uvolníme od formy a formu odstraníme.

17. Raw aakaová poleva

olej kokosový 1 ČL  kakao - prášek 2 ČL  med 1 ČL

Z oleje, kakaa a medu umícháme polevu a vložíme ji do injekční (cukrářské) stříkačky.

Raw aakaová poleva

18. 

Dort ozdobíme polevou ...

19. 

stévie - čerstvá

... a lístečky stévie. Pokrájíme a můžeme servírovat.

20. Energetická hodnota

1 porce cca 300 kcal

Energetická hodnota

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit