Jablečné muffiny s medem a stévií

Jemné muffiny bez cukru, s jablky a citronovou šťávou.
recept,fotorecept,jablka,Muffiny,Sezónní recepty
Muffiny
Kategorie
Muffiny › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Dezerty z jablek ›Ingredience
Ingredience
Stévie - prášek | 0 ?? | kcal | |
citronová kůra | 1 4 | čajová lžička kcal | |
citronová šťáva | 2 ?? | polévkové lžíce kcal | |
jablka | 250 153 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 7 6 | gramů kcal | |
med | 2 99 | polévkové lžíce kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 32 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
mák | 2 163 | polévkové lžíce kcal | |
máslo | 75 551 | gramů kcal | |
stévie - čerstvá | 10 ?? | gramů kcal |
Recept

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů • med 2 polévkové lžíce
... a nasekáme v kuchyňském sekáčku. Přilijeme k ní mléko, přidáme med a v sekáčku promixujeme.

3.
jablka 250 gramů • citronová šťáva 2 polévkové lžíce
Jablka očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a polijeme citronovou šťávou.

4.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 7 gramů • máslo 75 gramů • citronová kůra 1 čajová lžička • mák 2 polévkové lžíce
Do misky nasypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme stévii s mlékem, rozpuštěné máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a mák. Vypracujeme polotekuté těsto.

5.
Pomocí naběračky na zmrzlinu vkládáme těsto do silikonových muffinových forem. Do každé formy jednu naběračku. Těsto můžeme nakládat i pomocí lžíce do 2/3 formy.

6.
Na těsto naložíme a rovnoměrně rozdělíme připravená jablka.

7.
Muffiny upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme 25 minut při teplotě asi 180-190 °C. Jestli jsou hotové zkusíme tak, že do nich zapíchneme špejli. Po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Upečené muffiny jemně posypeme prosátou práškovou stévií.

Dobrou chuť!