RECEPTY

Jablečné muffiny s medem a stévií

Jablečné muffiny s medem a stévií

Jemné muffiny bez cukru, s jablky a citronovou šťávou.

recept,fotorecept,jablka,Muffiny,Sezónní recepty

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Stévie - prášek-
citronová kůra1čajová lžička
citronová šťáva2polévkové lžíce
jablka250gramů
kypřicí prášek do pečiva7gramů
med2polévkové lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
mouka hladká200gramů
mák2polévkové lžíce
máslo75gramů
stévie - čerstvá10gramů

 

Recept

1. 

stévie - čerstvá 10 gramů

Stévii nastříháme ...

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů  med 2 polévkové lžíce

... a nasekáme v kuchyňském sekáčku. Přilijeme k ní mléko, přidáme med a v sekáčku promixujeme.

3. 

jablka 250 gramů  citronová šťáva 2 polévkové lžíce

Jablka očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a polijeme citronovou šťávou.

4. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 7 gramů  máslo 75 gramů  citronová kůra 1 čajová lžička  mák 2 polévkové lžíce

Do misky nasypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme stévii s mlékem, rozpuštěné máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a mák. Vypracujeme polotekuté těsto.

5. 

Pomocí naběračky na zmrzlinu vkládáme těsto do silikonových muffinových forem. Do každé formy jednu naběračku. Těsto můžeme nakládat i pomocí lžíce do 2/3 formy.

6. 

Na těsto naložíme a rovnoměrně rozdělíme připravená jablka.

7. 

Stévie - prášek

Muffiny upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme 25 minut při teplotě asi 180-190 °C. Jestli jsou hotové zkusíme tak, že do nich zapíchneme špejli. Po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Upečené muffiny jemně posypeme prosátou práškovou stévií.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit