svetvemne.cz

Jablečné muffiny s medem a stévií

     

Jemné muffiny bez cukru, s jablky a citronovou šťávou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Citronová kůra1čajová lžička
Citronová šťáva2polévkové lžíce
Jablka250gramů
Kypřicí prášek do pečiva7gramů
Med2polévkové lžíce
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
Mouka hladká200gramů
Mák2polévkové lžíce
Máslo75gramů
Stévie - prášek
Stévie - čerstvá10gramů

1. 

stévie - čerstvá 10 g

Stévii nastříháme ...

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 ml  med 2 PL

... a nasekáme v kuchyňském sekáčku. Přilijeme k ní mléko, přidáme med a v sekáčku promixujeme.

3. 

jablka 250 g  citronová šťáva 2 PL

Jablka očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a polijeme citronovou šťávou.

4. 

mouka hladká 200 g  kypřicí prášek do pečiva 7 g  máslo 75 g  citronová kůra 1 ČL  mák 2 PL

Do misky nasypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme stévii s mlékem, rozpuštěné máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a mák. Vypracujeme polotekuté těsto.

5. 

Pomocí naběračky na zmrzlinu vkládáme těsto do silikonových muffinových forem. Do každé formy jednu naběračku. Těsto můžeme nakládat i pomocí lžíce do 2/3 formy.

6. 

Na těsto naložíme a rovnoměrně rozdělíme připravená jablka.

7. 

Stévie - prášek

Muffiny upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme 25 minut při teplotě asi 180-190 °C. Jestli jsou hotové zkusíme tak, že do nich zapíchneme špejli. Po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Upečené muffiny jemně posypeme prosátou práškovou stévií.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit