svetvemne.cz

Ořechový a makový štrúdl

    

Příprava jednoduchých štrúdlů z listového těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový200gramů
jablka1000gramů
mák mletý200gramů
ořechy vlašské100gramů
rozinky100gramů
skořice mletá1čajová lžička
strouhanka2polévkové lžíce
těsto lístkové800gramů
vejce slepičí1kus
vejce slepičí-

1. Jablečno-ořechová náplň

těsto lístkové 400 gramů  jablka 500 gramů  strouhanka 1 polévková lžíce

Jablka očistíme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a jablka nakrájíme na malé kousky - hrubší plátky. Listové těsto tence rozválíme na pomoučeném vále a posypeme strouhankou.

Jablečno-ořechová náplň

2. 

rozinky 50 gramů  ořechy vlašské 100 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  cukr krystalový 100 gramů

Rozinky namočíme do studené vody, ořechy nožem nasekáme. Na těsto rozložíme jablka, posypeme je skořicí, přidáme scezené rozinky, ořechy a vše zasypeme cukrem.

3. 

vejce slepičí 1 kus

Těsto stočíme opatrně do rolády, okraje stlačujeme. Dáváme pozor, aby se nám těsto nepřetrhlo a abychom štrúdl jemně ale pevně stočili. Přendáme ho na plech vyložený papírem na pečení. Propícháme párátkem a natřeme celý rozšlehaným vejcem.

4. 

Povrch jemně nařízneme, naznačíme jednotlivé porce, a také aby měla kudy unikat pára a štrúdl nepraskl, znovu potřeme vajíčkem.

5. 

Pečeme v předem rozehřáté troubě na středním stupni cca 30 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme dobře vychladnout, až pak krájíme a servírujeme.

6. Jablečno-maková náplň

těsto lístkové 400 gramů  strouhanka 1 polévková lžíce  jablka 500 gramů  rozinky 50 gramů  mák mletý 200 gramů  cukr krystalový 100 gramů  vejce slepičí

Postup přípravy je stejný jako u jablečno-ořechového štrúdlu. Namísto ořechů však použijeme mletý mák.

Jablečno-maková náplň

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit