Jablečno-ostružinový štrúdl
recept,fotorecept,jablka,ostružiny,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Ostružiny › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 140 | gramů | |
jablka | 1000 | gramů | |
kukuřičné lupínky (cornflex) | 100 | gramů | |
mák mletý | - | ||
ostružiny | 500 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
strouhanka | 100 | gramů | |
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vločky ovesné | - |
Recept
1.
jablka 1000 gramů • ostružiny 500 gramů
Jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich jadřince a na hrubším struhadle nastrouháme. Ostružiny promyjeme pod tekoucí vodou na sítku. Pokud použijeme mrazené, necháme je rozmrazit a po rozmrazení z nich slijeme případnou přebytečnou vodu.
2. Těsto
těsto lístkové 400 gramů • strouhanka 100 gramů
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme na velikost cca 40 x 30 cm. Těsto posypeme polovinou připravené strouhanky.
3.
Na strouhanku rovnoměrně rozvrstvíme polovinu připravených jablek a ostružin.
4.
cukr krystalový 140 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky • kukuřičné lupínky (cornflex) 100 gramů
Ovoce posypeme polovinou připraveného cukru, 1 lžičku skořice a polovinou odvážených kukuřičných lupínků.
5.
vejce slepičí 2 kusy • vločky ovesné • mák mletý
Těsto pevně zavineme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Stejně zpracujeme druhou polovinu těsta. Štrúdl na plechu natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme jemnými ovesnými vločkami a mákem. Štrúdl propícháme vidličkou na více místech.
6.
Pečeme ve středně teplé troubě cca 45 minut. Po vychladnutí nakrájíme.
Dobrou chuť!