Makovo-višňový štrúdl z listového těsta

Spolehlivý recept na makovo-višňový štrúdl z křehkého listového těsta.
recept,fotorecept,mák mletý,višně,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4 156 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
mléko | 0.15 72 | litru kcal | |
mák mletý | 160 866 | gramů kcal | |
povidla višňová | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
těsto lístkové | 500 2000 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
višně | 300 150 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava náplně
mák mletý 160 gramů • mléko 0.15 litru • cukr vanilkový 1 kus • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička
Umletý mák spaříme (zalijeme) horkým mlékem, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, skořici a promícháme.

2.
těsto lístkové 500 gramů • višně 300 gramů • povidla višňová
Listové těsto vyválíme na tloušťku asi 3-5 mm, potřeme marmeládou a rovnoměrně naneseme makovou nádivku, na kterou poklademe vypeckované višně.

3.
Těsto opatrně srolujeme do závinu.


5.
Pečeme v troubě rozehřáté na 180-200 °C asi 20 minut dozlatova.


Dobrou chuť!