svetvemne.cz

Jablečno-makové oči

     

Chutný a šťavnatý dvouštrúdl.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový120gramů
Cukr práškový
Jablka800gramů
Mléko50mililitrů
Mák150gramů
Mák
Rozinky100gramů
Strouhanka2polévkové lžíce
Těsto lístkové400gramů
Vejce slepičí1kus
Vločky žitné40gramů

1. Jablečná náplň

jablka 800 g  rozinky 100 g

Jablka omyjeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Rozinky omyjeme a necháme namočené ve vodě.

Jablečná náplň

2. 

vločky žitné 40 g

Vločky umeleme, přisypeme je k jablkům a promícháme. Necháme chvíli odstát.

3. 

cukr krystalový 40 g

Do jablek přimícháme scezené rozinky a cukr.

4. Maková náplň

mák 150 g  mléko 50 ml  cukr krystalový 80 g

Mák umeleme, zalijeme horkým mlékem, necháme vychladnout a vmícháme do něj cukr.

Maková náplň

5. Těsto

těsto lístkové 400 g  vejce slepičí 1 ks

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velký čtverec (40 x 40 cm). Po obvodu a přes střed ho natřeme rozšlehaným vajíčkem. Do každého obdélníku, které nám vykreslilo vejce, nasypeme lžíci strouhanky. Strouhanku rozložíme po natřené vajíčko.

Těsto

6. Plnění

strouhanka 2 PL

Na strouhanku naneseme jablkovou náplň. Na jablečnou nádivku rozložíme makovou.

Plnění

7. 

Těsto s náplní stočíme od okrajů ke středu.

8. 

Vzniklý dvouštrúdl ...

9. 

mák

... opatrně přemístíme na papír, nebo podložku, na pečení. Papír se štrůdlem přetáhneme na plech. Štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nemletým mákem.

10. 

cukr práškový

Pečeme v rozehřáté troubě 25 minut. Upečený dvouštrúdl posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit