svetvemne.cz

Tvarohovo-jablečný závin

     

Rychlý koláč na nedělní odpoledne, z listového těsta, oblíbených jablek a tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Cukr práškový
Cukr třtinový50gramů
Jablka350gramů
Mandle mleté2polévkové lžíce
Piškoty50gramů
Rozinky50gramů
Tvaroh jemný měkký250gramů
Těsto lístkové275gramů
Vejce slepičí1kus
Škrob kukuřičný5gramů

1. 

tvaroh jemný měkký 250 g  cukr třtinový 50 g  rozinky 50 g  škrob kukuřičný 5 g

Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme a smícháme s tvarohem, cukrem a čajovou lžičkou kukuřičného škrobu.

2. 

jablka 350 g

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.

3. 

piškoty 50 g

Piškoty najemno nadrtíme.

4. 

těsto lístkové 275 g

Těsto svinuté na papíru rozvineme. Na těsto rozložíme zlehka vyždímaná jablka, asi 1,5 cm od okrajů.

5. 

Posypeme drcenými piškoty.

6. 

Na jednu polovinu - po délce, rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.

7. 

vejce slepičí 1 ks

Okraje potřeme rozšlehaným vejcem.

8. 

Těsto i s papírem přeložíme na polovinu.

9. 

Přendáme na plech a papír z horní strany závinu položíme na plech (můžeme i odstřihnout, odříznout). Okraje závinu stlačíme, celý závin natřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.

10. 

mandle mleté 2 PL

Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy).

11. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

12. 

cukr práškový

Upečený závin posypeme prosátým moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

13. 

Nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit