RECEPTY

Tvarohovo-jablečný závin

Tvarohovo-jablečný závin

Rychlý koláč na nedělní odpoledne, z listového těsta, oblíbených jablek a tvarohu.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,jablka,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový-
cukr třtinový50gramů
jablka350gramů
mandle mleté2polévkové lžíce
piškoty50gramů
rozinky50gramů
tvaroh jemný měkký250gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí1kus
škrob kukuřičný5gramů

 

Recept

1. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr třtinový 50 gramů  rozinky 50 gramů  škrob kukuřičný 5 gramů

Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme a smícháme s tvarohem, cukrem a čajovou lžičkou kukuřičného škrobu.

2. 

jablka 350 gramů

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.

3. 

piškoty 50 gramů

Piškoty najemno nadrtíme.

4. 

těsto lístkové 275 gramů

Těsto svinuté na papíru rozvineme. Na těsto rozložíme zlehka vyždímaná jablka, asi 1,5 cm od okrajů.

5. 

Posypeme drcenými piškoty.

6. 

Na jednu polovinu - po délce, rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.

7. 

vejce slepičí 1 kus

Okraje potřeme rozšlehaným vejcem.

8. 

Těsto i s papírem přeložíme na polovinu.

9. 

Přendáme na plech a papír z horní strany závinu položíme na plech (můžeme i odstřihnout, odříznout). Okraje závinu stlačíme, celý závin natřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.

10. 

mandle mleté 2 polévkové lžíce

Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy).

11. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

12. 

cukr moučkový

Upečený závin posypeme prosátým moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

13. 

Nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie