Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami
Recept na oblíbený jablečno-tvarohový závin z listového těsta obohacený sušenými švestkami.
recept,fotorecept,jablka,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,švestky sušené,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 24 | gramů | |
jablka | 5 | ||
máslo | 25 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | 50 | gramů | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vejce slepičí | - | ||
švestky sušené | 15 |
Recept
1.
jablka 5 ks • citronová šťáva 1 čajová lžička
Jablka omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je citronem, aby nezhnědla.
2.
tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • cukr vanilkový 24 gramů • skořice mletá ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vajíčkem.
4.
švestky sušené 15 ks • máslo 25 gramů • cukr krystalový 50 gramů • strouhanka 50 gramů
Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme předem připravenou tvarohovou nádivku, navrstvíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a strouhankou. Na vrch rozložíme na kousky pokrájené sušené švestky a nakonec poklademe kousky másla.
5.
Těsto zavineme do štrúdlu, povrch propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
6.
Pečeme při 180 °C asi 20 minut do zlatova.
8.
Dobrou chuť! :)
Dobrou chuť!