RECEPTY

Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami

Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept na oblíbený jablečno-tvarohový závin z listového těsta obohacený sušenými švestkami.

recept,fotorecept,jablka,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,švestky sušené,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva

1

2

čajová lžička

kcal

cukr krystalový

2

121

polévkové lžíce

kcal

cukr krystalový

50

201

gramů

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

cukr vanilkový

24

87

gramů

kcal

jablka

5

458

kcal

máslo

25

184

gramů

kcal

skořice mletá

½

7

čajové lžičky

kcal

strouhanka

50

187

gramů

kcal

tvaroh jemný 40 - 45% tuku

250

425

gramů

kcal

těsto lístkové

275

1100

gramů

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

vejce slepičí

0

??

kcal

švestky sušené

15

??

kcal

 

Recept

1. 

jablka 5 ks  citronová šťáva 1 čajová lžička

Jablka omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je citronem, aby nezhnědla.

Jablka omyjeme a nastrouháme na hrubém...

2. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  cukr vanilkový 24 gramů  skořice mletá ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vajíčkem.

Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem,...

3. 

těsto lístkové 275 gramů

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto.

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto....

4. 

švestky sušené 15 ks  máslo 25 gramů  cukr krystalový 50 gramů  strouhanka 50 gramů

Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme předem připravenou tvarohovou nádivku, navrstvíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a strouhankou. Na vrch rozložíme na kousky pokrájené sušené švestky a nakonec poklademe kousky másla.

Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme...

5. 

vejce slepičí

Těsto zavineme do štrúdlu, povrch propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Těsto zavineme do štrúdlu, povrch propícháme...

6. 

Pečeme při 180 °C asi 20 minut do zlatova.

Pečeme při 180 °C asi 20 minut do zlatova....

7. 

cukr moučkový

Ještě za tepla štrúdl posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Ještě za tepla štrúdl posypeme prosátým...

8. 

Dobrou chuť! :)

Dobrou chuť! :)...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit