RECEPTY

Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami

Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami

Recept na oblíbený jablečno-tvarohový závin z listového těsta obohacený sušenými švestkami.

recept,fotorecept,jablka,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,švestky sušené,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva1čajová lžička
cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr krystalový50gramů
cukr moučkový-
cukr vanilkový24gramů
jablka5
máslo25gramů
skořice mletá½čajové lžičky
strouhanka50gramů
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí1kus
vejce slepičí-
švestky sušené15

 

Recept

1. 

jablka 5 ks  citronová šťáva 1 čajová lžička

Jablka omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je citronem, aby nezhnědla.

2. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  cukr vanilkový 24 gramů  skořice mletá ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vajíčkem.

3. 

těsto lístkové 275 gramů

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto.

4. 

švestky sušené 15 ks  máslo 25 gramů  cukr krystalový 50 gramů  strouhanka 50 gramů

Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme předem připravenou tvarohovou nádivku, navrstvíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a strouhankou. Na vrch rozložíme na kousky pokrájené sušené švestky a nakonec poklademe kousky másla.

5. 

vejce slepičí

Těsto zavineme do štrúdlu, povrch propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6. 

Pečeme při 180 °C asi 20 minut do zlatova.

7. 

cukr moučkový

Ještě za tepla štrúdl posypeme prosátým moučkovým cukrem.

8. 

Dobrou chuť! :)

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie