Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami

Recept na oblíbený jablečno-tvarohový závin z listového těsta obohacený sušenými švestkami.
recept,fotorecept,jablka,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,švestky sušené,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›Ingredience
Ingredience
| citronová šťáva | 1 2 | čajová lžička kcal | |
| cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
| cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
| cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
| cukr vanilkový | 24 87 | gramů kcal | |
| jablka | 5 458 | kcal | |
| máslo | 25 184 | gramů kcal | |
| skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
| strouhanka | 50 187 | gramů kcal | |
| tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 425 | gramů kcal | |
| těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
| vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
| vejce slepičí | 0 ?? | kcal | |
| švestky sušené | 15 ?? | kcal |
Recept
1.
jablka 5 ks • citronová šťáva 1 čajová lžička
Jablka omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je citronem, aby nezhnědla.

2.
tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • cukr vanilkový 24 gramů • skořice mletá ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vajíčkem.


4.
švestky sušené 15 ks • máslo 25 gramů • cukr krystalový 50 gramů • strouhanka 50 gramů
Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme předem připravenou tvarohovou nádivku, navrstvíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a strouhankou. Na vrch rozložíme na kousky pokrájené sušené švestky a nakonec poklademe kousky másla.

5.
Těsto zavineme do štrúdlu, povrch propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6.
Pečeme při 180 °C asi 20 minut do zlatova.


8.
Dobrou chuť! :)

Dobrou chuť!























