svetvemne.cz

Jablečno-tvarohový závin se sušenými švestkami

     

Recept na oblíbený jablečno-tvarohový závin z listového těsta obohacený sušenými švestkami.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jablka 5 ks  citronová šťáva 1 ČL

Jablka omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je citronem, aby nezhnědla.

2. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukr krystalový 2 PL  cukr vanilkový 24 g  skořice mletá ½ ČL  vejce slepičí 1 ks

Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vajíčkem.

3. 

těsto lístkové 275 g

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto.

4. 

švestky sušené 15 ks  máslo 25 g  cukr krystalový 50 g  strouhanka 50 g

Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme předem připravenou tvarohovou nádivku, navrstvíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a strouhankou. Na vrch rozložíme na kousky pokrájené sušené švestky a nakonec poklademe kousky másla.

5. 

vejce slepičí

Těsto zavineme do štrúdlu, povrch propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6. 

Pečeme při 180 °C asi 20 minut do zlatova.

7. 

cukr práškový

Ještě za tepla štrúdl posypeme prosátým moučkovým cukrem.

8. 

Dobrou chuť! :)

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit