RECEPTY

Jablečné kostky

Jablečné kostky

Šťavnatá vařená jablka v listovém těstě.

recept,fotorecept,jablka,těsto lístkové,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový150gramů
cukr moučkový-
jablka2500gramů
kyselina citronová¼čajové lžičky
pudink vanilkový74gramů
semínka slunečnicová-
skořice mletá2čajové lžičky
těsto lístkové500gramů
vejce slepičí1kus
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

jablka 2500 gramů  cukr krystalový 150 gramů  skořice mletá 2 čajové lžičky  kyselina citronová ¼ čajové lžičky  voda 100 mililitrů

Menší jablíčka omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Neloupeme. Vložíme je do hrnce, nasypeme cukr, skořici, kyselinu citronovou a podlijeme vodou.

2. 

Uvedeme do varu a za občasného míchání 15 minut vaříme pod pokličkou. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout.

3. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu tence rozválíme.

4. 

voda 300 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a přidáme jej k vychlazeným jablkům.

5. 

Plech (42 x 32 cm) vyložíme pečícím papírem. Vložíme jedno těsto a kraje zlehka povytáhneme na okraj. Nalijeme jablkovou náplň.

6. 

Zakryjeme druhým těsten a propícháme vidličkou.

7. 

vejce slepičí 1 kus  semínka slunečnicová

Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky (sekanými ořechy apod.).

8. 

Pečeme v rozehřáté troubě 20 minut při teplotě 200 °C, pak teplotu zvýšíme a dopečeme 5 minut při teplotě 225 °C.

9. 

cukr moučkový

Vychlazený koláč posypeme prosátým moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie