Jablečné kostky

Šťavnatá vařená jablka v listovém těstě.
recept,fotorecept,jablka,těsto lístkové,Štrúdly
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 603 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
jablka | 2500 1525 | gramů kcal | |
kyselina citronová | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
pudink vanilkový | 74 263 | gramů kcal | |
semínka slunečnicová | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
těsto lístkové | 500 2000 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 400 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
jablka 2500 gramů • cukr krystalový 150 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky • kyselina citronová ¼ čajové lžičky • voda 100 mililitrů
Menší jablíčka omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Neloupeme. Vložíme je do hrnce, nasypeme cukr, skořici, kyselinu citronovou a podlijeme vodou.

2.
Uvedeme do varu a za občasného míchání 15 minut vaříme pod pokličkou. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout.


4.
voda 300 mililitrů • pudink vanilkový 74 gramů
Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a přidáme jej k vychlazeným jablkům.

5.
Plech (42 x 32 cm) vyložíme pečícím papírem. Vložíme jedno těsto a kraje zlehka povytáhneme na okraj. Nalijeme jablkovou náplň.

6.
Zakryjeme druhým těsten a propícháme vidličkou.

7.
vejce slepičí 1 kus • semínka slunečnicová
Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky (sekanými ořechy apod.).

8.
Pečeme v rozehřáté troubě 20 minut při teplotě 200 °C, pak teplotu zvýšíme a dopečeme 5 minut při teplotě 225 °C.


Dobrou chuť!