RECEPTY

Švestkový závin

Švestkový závin

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Výborný šťavnatý švestkový závin na dny všední i sváteční.

recept,fotorecept,švestky ,těsto lístkové,skořice mletá,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

70

282

gramů

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

máslo

70

514

gramů

kcal

skořice mletá

2

25

čajové lžičky

kcal

strouhanka

70

262

gramů

kcal

těsto lístkové

500

2000

gramů

kcal

vejce slepičí

1

??

kcal

švestky

500

340

gramů

kcal

 

Recept

1. 

švestky  500 gramů

Švestky vypeckujeme ...

Švestky vypeckujeme ......

2. 

... a pokrájíme na menší kousky.

... a pokrájíme na menší kousky....

3. 

těsto lístkové 500 gramů  mouka hladká  vejce slepičí 1  máslo 70 gramů  strouhanka 70 gramů

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na rozměr 35 x 60 cm. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a střed těsta potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme strouhankou.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále...

4. 

cukr krystalový 70 gramů  skořice mletá 2 čajové lžičky

Na těsto rovnoměrně, ne zcela po okraj, rozmístíme švestky. Posypeme cukrem a skořicí.

Na těsto rovnoměrně, ne zcela po okraj,...

5. 

Těsto zavineme.

Těsto zavineme....

6. 

Okraj bez náplně přilepíme na povrch závinu, čímž dokončíme zavinutí. Zatlačíme boční okraje.

Okraj bez náplně přilepíme na povrch závinu,...

7. 

Závin přendáme na plech vyložený pečícím papírem, spojem dolů. Celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a propícháme vidličkou.

Závin přendáme na plech vyložený pečícím...

8. 

Pečeme 25-30 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.

Pečeme 25-30 minut v troubě rozehřáté na 180...

9. 

cukr moučkový

Horký pocukrujeme, necháme dobře vychladnout a až potom krájíme.

Horký pocukrujeme, necháme dobře vychladnout a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit