Švestkový závin
Výborný šťavnatý švestkový závin na dny všední i sváteční.
recept,fotorecept,švestky ,těsto lístkové,skořice mletá,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 70 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
mouka hladká | - | ||
máslo | 70 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
strouhanka | 70 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | ||
švestky | 500 | gramů |
Recept
2.
... a pokrájíme na menší kousky.
3.
těsto lístkové 500 gramů • mouka hladká • vejce slepičí 1 • máslo 70 gramů • strouhanka 70 gramů
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na rozměr 35 x 60 cm. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a střed těsta potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme strouhankou.
4.
cukr krystalový 70 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky
Na těsto rovnoměrně, ne zcela po okraj, rozmístíme švestky. Posypeme cukrem a skořicí.
5.
Těsto zavineme.
6.
Okraj bez náplně přilepíme na povrch závinu, čímž dokončíme zavinutí. Zatlačíme boční okraje.
7.
Závin přendáme na plech vyložený pečícím papírem, spojem dolů. Celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a propícháme vidličkou.
8.
Pečeme 25-30 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
Dobrou chuť!