svetvemne.cz

Jablečný štrúdl v listovém těstě

Jablečný štrúdl v listovém těstě

    

Recept na jednoduchou a poměrně rychlou přípravu domácího štrúdlu z listového těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto si překrojíme na dvě poloviny a každou vyválíme asi na délku plechu a šířku 35-40 cm.

2. 

strouhanka 4 polévkové lžíce

Středový pás posypeme dvěma lžícemi strouhanky.

3. 

jablka 1 kilogram  cukr krystalový 4 polévkové lžíce  skořice mletá

Do stejné oblasti přidáme polovinu nastrouhaných jablek, které ještě posypeme dvěma lžícemi cukru a mletou skořicí.

4. 

ořechy vlašské mleté 4 polévkové lžíce

Přidáme mleté ořechy a můžeme začít balit. Kratší strany přeložíme směrem dovnitř, aby uvolněná šťáva při pečení nevytékala.

5. 

Boky přeložíme podélně přes nádivku a přitlačíme, aby se spojily. Stejně zpracujeme i druhou část těsta a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

Dobrou chuť!

cukr krystalový4polévkové lžíce
jablka1kilogram
ořechy vlašské mleté4polévkové lžíce
skořice mletá-
strouhanka4polévkové lžíce
těsto lístkové500gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit