RECEPTY

Jablečný štrúdl v listovém těstě

Jablečný štrúdl v listovém těstě

Recept na jednoduchou a poměrně rychlou přípravu domácího štrúdlu z listového těsta.

recept,fotorecept,těsto lístkové,strouhanka,jablka,cukr krystalový,skořice mletá,ořechy vlašské mleté,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový4polévkové lžíce
jablka1kilogram
ořechy vlašské mleté4polévkové lžíce
skořice mletá-
strouhanka4polévkové lžíce
těsto lístkové500gramů

 

Recept

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto si překrojíme na dvě poloviny a každou vyválíme asi na délku plechu a šířku 35-40 cm.

2. 

strouhanka 4 polévkové lžíce

Středový pás posypeme dvěma lžícemi strouhanky.

3. 

jablka 1 kilogram  cukr krystalový 4 polévkové lžíce  skořice mletá

Do stejné oblasti přidáme polovinu nastrouhaných jablek, které ještě posypeme dvěma lžícemi cukru a mletou skořicí.

4. 

ořechy vlašské mleté 4 polévkové lžíce

Přidáme mleté ořechy a můžeme začít balit. Kratší strany přeložíme směrem dovnitř, aby uvolněná šťáva při pečení nevytékala.

5. 

Boky přeložíme podélně přes nádivku a přitlačíme, aby se spojily. Stejně zpracujeme i druhou část těsta a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit