Recept na jednoduchou a poměrně rychlou přípravu domácího štrúdlu z listového těsta.
recept,fotorecept,těsto lístkové,strouhanka,jablka,cukr krystalový,skořice mletá,ořechy vlašské mleté,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Ukuchtil
Počet porcí
10
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto si překrojíme na dvě poloviny a každou vyválíme asi na délku plechu a šířku 35-40 cm.
3.
jablka 1 kilogram • cukr krystalový 4 polévkové lžíce • skořice mletá
Do stejné oblasti přidáme polovinu nastrouhaných jablek, které ještě posypeme dvěma lžícemi cukru a mletou skořicí.
4.
ořechy vlašské mleté 4 polévkové lžíce
Přidáme mleté ořechy a můžeme začít balit. Kratší strany přeložíme směrem dovnitř, aby uvolněná šťáva při pečení nevytékala.
5.
Boky přeložíme podélně přes nádivku a přitlačíme, aby se spojily. Stejně zpracujeme i druhou část těsta a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Dobrou chuť!
cukr krystalový | 4 | polévkové lžíce | |
jablka | 1 | kilogram | |
ořechy vlašské mleté | 4 | polévkové lžíce | |
skořice mletá | - | ||
strouhanka | 4 | polévkové lžíce | |
těsto lístkové | 500 | gramů |