RECEPTY

Tvarohovo-jablečná buchta

Tvarohovo-jablečná buchta

Vynikající, rychlý, šťavnatý koláč.

recept,fotorecept,jablka,tvaroh jemný měkký,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový40gramů
cukr vanilkový30gramů
jablka250gramů
skořice mletá1.5čajové lžičky
tvaroh jemný měkký350gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

jablka 250 gramů  těsto lístkové 275 gramů  cukr krystalový 40 gramů  skořice mletá 1.5 čajové lžičky

255/5000Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Listové těsto rozvineme na plech. Papír, na kterém bylo těsto svinuté, slouží jako papír na pečení. K jednomu okraji těsta, ne úplně na kraj, navrstvíme vymačkaná jablka. Posypeme je cukrem a skořicí.

2. 

tvaroh jemný měkký 350 gramů  cukr vanilkový 30 gramů

Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem a navrstvíme ho na jablka.

3. 

Těsto na plechu bez náplně přeložíme přes náplň...

4. 

vejce slepičí 1 kus

... natřeme rozšlehaným vajíčkem a kratším okrajem buchtu uzavřeme.

5. 

Ostrým nožem nakrojíme nahoře mřížku. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 °C 20 minut. Po vychladnutí buchtu nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie