svetvemne.cz

Švestkovo-tvarohový štrúdl

    

Jednoduchý a rychlý štrúdl z předpřipraveného polotovaru - ručně taženého štrúdlového těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

štrudlové těsto - ručně tažené 190 gramů  máslo 40 gramů

Štrúdlové těsto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na sebe. Na těsta nastrouháme máslo.

2. 

strouhanka 50 gramů  švestkový kompot 700 gramů

Posypeme strouhankou, na každé těsto 25 gramů. Rovnoměrně rozložíme scezené, nakrájené, kompotované švestky.

3. 

cukr krystalový 100 gramů

Švestky posypeme na poloviny rozděleným cukrem.

4. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů

Na švestky lžící rozdělíme tvaroh. Po 250 g na každé těsto.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a štrúdl zavineme.

6. 

Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Okraje zahneme pod štrúdl, celé je potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.

7. 

cukr práškový

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut. Teplé štrúdly po upečení posypeme prosátým moučkovým cukrem. Necháme vychladnout a šikmo nakrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit