svetvemne.cz

Švestkovo-tvarohový štrúdl

     

Jednoduchý a rychlý štrúdl z předpřipraveného polotovaru - ručně taženého štrúdlového těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

štrudlové těsto - ručně tažené 190 g  máslo 40 g

Štrúdlové těsto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na sebe. Na těsta nastrouháme máslo.

2. 

strouhanka 50 g  švestkový kompot 700 g

Posypeme strouhankou, na každé těsto 25 gramů. Rovnoměrně rozložíme scezené, nakrájené, kompotované švestky.

3. 

cukr krystalový 100 g

Švestky posypeme na poloviny rozděleným cukrem.

4. 

tvaroh jemný měkký 500 g

Na švestky lžící rozdělíme tvaroh. Po 250 g na každé těsto.

5. 

vejce slepičí 1 ks

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a štrúdl zavineme.

6. 

Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Okraje zahneme pod štrúdl, celé je potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.

7. 

cukr práškový

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut. Teplé štrúdly po upečení posypeme prosátým moučkovým cukrem. Necháme vychladnout a šikmo nakrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit