Švestkovo-tvarohový štrúdl
Jednoduchý a rychlý štrúdl z předpřipraveného polotovaru - ručně taženého štrúdlového těsta.
recept,fotorecept,švestkový kompot,tvaroh jemný měkký,Štrúdly
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
máslo | 40 | gramů | |
strouhanka | 50 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
štrudlové těsto - ručně tažené | 190 | gramů | |
švestkový kompot | 700 | gramů |
Recept
1.
štrudlové těsto - ručně tažené 190 gramů • máslo 40 gramů
Štrúdlové těsto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na sebe. Na těsta nastrouháme máslo.
2.
strouhanka 50 gramů • švestkový kompot 700 gramů
Posypeme strouhankou, na každé těsto 25 gramů. Rovnoměrně rozložíme scezené, nakrájené, kompotované švestky.
6.
Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Okraje zahneme pod štrúdl, celé je potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.
7.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut. Teplé štrúdly po upečení posypeme prosátým moučkovým cukrem. Necháme vychladnout a šikmo nakrájíme.
Dobrou chuť!