RECEPTY

Švestkovo-tvarohový štrúdl

Švestkovo-tvarohový štrúdl

Jednoduchý a rychlý štrúdl z předpřipraveného polotovaru - ručně taženého štrúdlového těsta.

recept,fotorecept,švestkový kompot,tvaroh jemný měkký,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Štrúdly  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr moučkový-
máslo40gramů
strouhanka50gramů
tvaroh jemný měkký500gramů
vejce slepičí1kus
štrudlové těsto - ručně tažené190gramů
švestkový kompot700gramů

 

Recept

1. 

štrudlové těsto - ručně tažené 190 gramů  máslo 40 gramů

Štrúdlové těsto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na sebe. Na těsta nastrouháme máslo.

2. 

strouhanka 50 gramů  švestkový kompot 700 gramů

Posypeme strouhankou, na každé těsto 25 gramů. Rovnoměrně rozložíme scezené, nakrájené, kompotované švestky.

3. 

cukr krystalový 100 gramů

Švestky posypeme na poloviny rozděleným cukrem.

4. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů

Na švestky lžící rozdělíme tvaroh. Po 250 g na každé těsto.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a štrúdl zavineme.

6. 

Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Okraje zahneme pod štrúdl, celé je potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.

7. 

cukr moučkový

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut. Teplé štrúdly po upečení posypeme prosátým moučkovým cukrem. Necháme vychladnout a šikmo nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie