Štrúdl Hokaido
Vynikající šťavnatý štrúdl plněný strouhanou dýní, nektarinkami a tvarohem.
recept,fotorecept,dýně hokaido,nektarinky,tvaroh měkký,Štrúdly,
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
dýně hokaido | 400 | gramů | |
nektarinky | 500 | gramů | |
tvaroh měkký | 200 | gramů | |
těsto lístkové | 300 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1. Dýně
dýně hokaido 400 gramů
Dýni oloupeme, překrojíme na čtvrtky a odstraníme z ní semínka. Nastrouháme ji na hrubším struhadle na nudličky.
3. ěsto
těsto lístkové 300 gramů • tvaroh měkký 200 gramů
Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku na pomoučeném vále. Těsto nesmí být rozváleno nahrubo, ale ani ne příliš natenko. Na těsto natřeme měkký tvaroh. Na jednom okraji necháme těsto cca 3 - 4 cm nepokryté.
4.
Na tvaroh rovnoměrně rozložíme nastrouhanou dýni.
6.
vejce slepičí 1 kus
Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme rozšlehaným vajíčkem a zavinování dokončíme.
7.
Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme ho rozšlehaným vajíčkem a povrch propícháme špejlí.
8.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.
Dobrou chuť!