RECEPTY

Štrúdl Hokaido

Štrúdl Hokaido

Vynikající šťavnatý štrúdl plněný strouhanou dýní, nektarinkami a tvarohem.

recept,fotorecept,dýně hokaido,nektarinky,tvaroh měkký,Štrúdly,

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový150gramů
dýně hokaido400gramů
nektarinky500gramů
tvaroh měkký200gramů
těsto lístkové300gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. Dýně

dýně hokaido 400 gramů

Dýni oloupeme, překrojíme na čtvrtky a odstraníme z ní semínka. Nastrouháme ji na hrubším struhadle na nudličky.

2. Nektarinky

nektarinky 500 gramů

Nektarinky omyjeme, rozpůlíme a pokrájíme je na malé kousky.

3. ěsto

těsto lístkové 300 gramů  tvaroh měkký 200 gramů

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku na pomoučeném vále. Těsto nesmí být rozváleno nahrubo, ale ani ne příliš natenko. Na těsto natřeme měkký tvaroh. Na jednom okraji necháme těsto cca 3 - 4 cm nepokryté.

4. 

Na tvaroh rovnoměrně rozložíme nastrouhanou dýni.

5. 

cukr krystalový 150 gramů

Na dýni rozložíme nektarinky a posypeme je cukrem.

6. 

vejce slepičí 1 kus

Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme rozšlehaným vajíčkem a zavinování dokončíme.

7. 

Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme ho rozšlehaným vajíčkem a povrch propícháme špejlí.

8. 

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie