Houbové závitky s mletým masem

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,šunka schwarzwaldská,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
mléko | 80 39 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
rohlík bílý | 1 ?? | kus kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
tymián | 0 ?? | kcal | |
vepřové mleté maso | 300 780 | gramů kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal | |
šunka schwarzwaldská | 100 225 | gramů kcal | |
žampiony | 100 16 | gramů kcal |
Recept
1.
žampiony 100 gramů • česnek 2 stroužky • olej olivový 2 polévkové lžíce • tymián
Žampiony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Stroužky česneku očistíme a také je nakrájíme na tenké plátky. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme žampiony a česnek. Rychle osmažíme a chvíli podusíme, dokud se voda neodpaří. Dochutíme špetkou tymiánu.

2.
mléko 80 mililitrů • rohlík bílý 1 kus
Do misky nalijeme mléko. Do mléka namočíme natrhaný rohlík. Rohlík se nám v misce s mlékem rozmočí.

3.
vepřové mleté maso 300 gramů • sůl 1 čajová lžička
Do mísy dáme mleté vepřové maso, sůl, rozmočený rohlík. Vše spolu rukou dobře promícháme.

4.
Přidáme houby s česnekem. Promícháme. Vytvarujeme střední karbanátky.

5.
šunka schwarzwaldská 100 gramů
Každý karbanátek obalíme v plátku schwarzwaldské šunky. Vložíme je do vymazaného pekáče. Pečeme zakryté na 180 °C asi 20 minut. Na 10 minut pekáč odkryjeme, šunka se pěkně dokřupava opeče. Podáváme s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!