Skořicová bábovka s jablky

Sladká skořicová bábovka, plná šťavnatých kousků jablek. Bábovka je z uvedeného množství ingrediencí nižší, avšak zdvojnásobit je nedoporučujeme. Pokud vám to bude málo, upečte si klidně ještě jednu!
recept,fotorecept,jablka,skořice mletá,Bábovky
Bábovky
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 2 7 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
jablka | 350 214 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 64 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 180 641 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal |
Recept

2.
jablka 350 gramů • citronová šťáva 2 polévkové lžíce
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou.

3.
mouka polohrubá 180 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Mouku smícháme s kypřicím práškem.


5.
vaječný žloutek 2 kusy • cukr moučkový 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Žloutky utřeme s cukrem a skořicí.


7.
... máslo a rozmícháme.


9.
Do těsta přimícháme mouku.

10.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

11.
Přisypeme a vmícháme jablka.

12.
Těsto naplníme do bábovkové formy.

13.
Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.


Dobrou chuť!