RECEPTY

Skořicová bábovka s jablky

Skořicová bábovka s jablky

Sladká skořicová bábovka, plná šťavnatých kousků jablek. Bábovka je z uvedeného množství ingrediencí nižší, avšak zdvojnásobit je nedoporučujeme. Pokud vám to bude málo, upečte si klidně ještě jednu!

recept,fotorecept,jablka,skořice mletá,Bábovky

Bábovky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva2polévkové lžíce
cukr moučkový100gramů
cukr moučkový-
jablka350gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá180gramů
máslo-
máslo50gramů
skořice mletá1čajová lžička
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy

 

Recept

1. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2. 

jablka 350 gramů  citronová šťáva 2 polévkové lžíce

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou.

3. 

mouka polohrubá 180 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Mouku smícháme s kypřicím práškem.

4. 

máslo 50 gramů

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

5. 

vaječný žloutek 2 kusy  cukr moučkový 100 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Žloutky utřeme s cukrem a skořicí.

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů

K žloutkům přilijeme mléko...

7. 

... máslo a rozmícháme.

8. 

vaječný bílek 2 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

9. 

Do těsta přimícháme mouku.

10. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

11. 

Přisypeme a vmícháme jablka.

12. 

Těsto naplníme do bábovkové formy.

13. 

Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.

14. 

cukr moučkový

Po vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie