Skořicová bábovka s jablky
Sladká skořicová bábovka, plná šťavnatých kousků jablek. Bábovka je z uvedeného množství ingrediencí nižší, avšak zdvojnásobit je nedoporučujeme. Pokud vám to bude málo, upečte si klidně ještě jednu!
recept,fotorecept,jablka,skořice mletá,Bábovky,Sezónní recepty
Bábovky
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
jablka | 350 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka polohrubá | 180 | gramů | |
máslo | - | ||
máslo | 50 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
2.
jablka 350 gramů • citronová šťáva 2 polévkové lžíce
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou.
3.
mouka polohrubá 180 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Mouku smícháme s kypřicím práškem.
5.
vaječný žloutek 2 kusy • cukr moučkový 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Žloutky utřeme s cukrem a skořicí.
7.
... máslo a rozmícháme.
9.
Do těsta přimícháme mouku.
10.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
11.
Přisypeme a vmícháme jablka.
12.
Těsto naplníme do bábovkové formy.
13.
Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.
Dobrou chuť!