Propadávaný jablkový koláč
Koláček jemný jako obláček! Vyzkoušejte a budete ho opakovaně péct a péct a...
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 125 | gramů | |
jablka | 800 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 7 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 25 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 7 gramů
Prosátou mouku promícháme s kypřicím práškem.
2.
vaječný žloutek 3 kusy • cukr moučkový 125 gramů • máslo 125 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 25 mililitrů
Vaječné žloutky vyšleháme spolu s cukrem a máslem. Přidáme mléko a připravenou mouku. Vše spolu prošleháme.
4.
Do těsta jemně zapracujeme sníh z bílků.
5.
Těsto vylijeme do kruhové formy vyložené pečicím papírem.
6.
jablka 800 gramů • skořice mletá
Jablka očistíme, nakrájíme na menší kousky, které poklademe na vrch těsta. Posypeme skořicí.
7.
Pečeme 35 min. při teplotě 200 °C.
Dobrou chuť!