Jablečná žemlovka z toastového chleba

recept,fotorecept,chléb toastový,jablka,jablka,Sladká jídla,Recepty na jídla pro děti,Sezónní recepty
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla › Recepty na jídla pro děti › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
chléb toastový | 720 ?? | gramů kcal | |
cukr moučkový | 12 466 | polévkových lžic kcal | |
jablka | 600 366 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 256 | mililitrů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
rozinky | 100 284 | gramů kcal | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 510 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal |
Recept

2.
chléb toastový 720 gramů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Do pekáče vložíme 8 ks toastového chleba a posypeme cukrem.

3.
jablka 300 gramů
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Rovnoměrně je rozložíme na první vrstvu chleba. Přikryjeme druhou vrstvou chleba.

4.
tvaroh jemný hrudkový 500 gramů • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • rozinky 100 gramů
Tvaroh smícháme s cukrem a umytými rozinkami.

5.
Tvaroh rozložíme na druhou vrstvu chleba.

6.
cukr moučkový 2 polévkové lžíce • jablka 300 gramů
Přikryjeme třetí vrstvou chleba, posypeme cukrem a opět rozložíme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Zakryjeme čtvrtou vrstvou chleba.

7.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce • vaječný žloutek 4 kusy
V mléce rozmícháme cukr a žloutky.

8.
Obsah pekáče zalijeme nálevem. Pekáč zakryjeme.

9.
Pečeme 30 min. při teplotě 200 °C.

10.
vaječný bílek 4 kusy • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do něj cukr.

11.
Sníh natřeme na upečenou žemlovku.

12.
10 minut zapečeme.

Dobrou chuť!