svetvemne.cz

Jablečná celozrnná žemlovka se skořicovým sněhem

Jablečná celozrnná žemlovka se skořicovým sněhem

    

Oblíbená žemlovka z celozrnného pečiva, plná zdravých jablek a s velkou vrstvou zapečeného bílkového sněhu.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový3polévkové lžíce
cukr moučkový2polévkové lžíce
cukr moučkový80gramů
jablka4kusy
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%400mililitrů
máslo-
máslo50gramů
pečivo celozrnné280gramů
skořice mletá2čajové lžičky
vaječný bílek6
vaječný žloutek4kusy

1. 

pečivo celozrnné 280 gramů

Čtyři větší celozrnné rohlíky podélně nakrájíme na třetiny.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 80 gramů

V obdélníkové misce rozmícháme mléko, žloutky a cukr.

3. 

máslo

Hluboký pekáč vymažeme nahrubo máslem.

4. 

Rohlíky postupně namočíme do vaječného mléka...

5. 

... a uložíme v první vrstvě na dno pekáče.

6. 

jablka 2 kusy

Jablka omyjeme a nastrouháme i se slupkou.

7. 

cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce

Rozložíme na rohlíky. Posypeme cukrem...

8. 

skořice mletá ½ čajové lžičky

... a skořicí.

9. 

jablka 2 kusy  cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce  skořice mletá ½ čajové lžičky

Zakryjeme další vrstvou namočených rohlíků, opět dáme jablka, cukr a skořici.

10. 

Položíme poslední vrstvu namočených rohlíků a zalijeme zbylým mlékem.

11. 

máslo 50 gramů

Navrch nastrouháme máslo.

12. 

Zakryjeme alobalem a 30 minut pečeme při teplotě 180 °C.

13. 

vaječný bílek 6 ks  cukr moučkový 2 polévkové lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička

Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a skořici.

14. 

Skořicový sníh natřeme na žemlovku...

15. 

... a necháme 10 minut zapéct.

16. 

Po vychladnutí na konzumní teplotu krájíme na porce velké podle chuti.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit