svetvemne.cz

Jablečno-čokoládová pomazánka

    

Chutná domácí "nutela" dětem k snídani. Podáváme natřenou na rohlíku, čerstvém chlebu nebo vánočce. Můžeme ji použít i při přípravě koláčů nebo zákusků.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cukr krystalový750gramů
jablka3kilogramy
kakao - prášek100gramů
voda400mililitrů
čokoláda100gramů
škrob kukuřičný120gramů

1. 

jablka 3 kilogramy  voda 400 mililitrů

Jablka očistíme, pokrájíme, přilijeme vodu a uvaříme do měkka.

2. 

škrob kukuřičný 120 gramů  kakao - prášek 100 gramů

Jablka necháme částečně vychladnout, potom je umixujeme ponorným mixérem, přidáme kukuřičný škrob, kakao a opět umixujeme.

3. 

cukr krystalový 750 gramů  čokoláda 100 gramů

Směs vrátíme na oheň a přivedeme do varu. Přisypeme cukr a přidáme čokoládu. Mícháme do zhoustnutí.

4. 

Horký krém naplníme do menších sklenic. Hned uzavřeme víčkem ...

5. 

... a sklenice otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout v pokojové teplotě. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit