svetvemne.cz

Houbová polévka

Podzimní polévka z čerstvých suchohřibů a klouzků.

 

Počet porcí: 10

Čas přípravy: 1 h. 20 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory500gramů
Cibule90gramů
Houby lesní500gramů
Kmín mletá1čajová lžička
Krupice125gramů
Mouka hladká40gramů
Petrželová nať30gramů
Sádlo30gramů
Sůl2čajové lžičky
Sůl
Vejce slepičí1kus
Voda
Voda3litry

1. 

houby lesní 500 g

Nasbírané houby očistíme. Suchohřibům odstraníme jemným oškrábáním z kloboučků jehličí a jiné nečistoty. Klouzkům očistíme kloboučky stažením tenké kožovité vrstvy. Každou houbu překrojíme a zkontrolujeme zda není červivá.

2. 

Potom houby omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme a...

3. 

voda

... dáme je na minutu ovařit do vroucí vody.

4. 

Pak vodu slijeme.

5. 

voda 2.5 l  kmín mletá 1 ČL  sůl 2 ČL

Houby vložíme do hrnce, přidáme vodu, kmín, sůl a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.

6. 

brambory 500 g

Zatímco se houby vaří, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky brambory. Po uplynutí doby vaření hub k nim přidáme brambory a dále 20 minut spolu vaříme.

7. 

krupice 125 g  vejce slepičí 1 ks

Z mouky a vajíčka vypracujeme tuhé těsto.

8. 

Těsto nastrouháme...

9. 

... a přisypeme do polévky. 10 minut povaříme.

10. Jíška

sádlo 30 g  cibule 90 g  mouka hladká 40 g  voda ½ l

V rendlíku osmahneme na sádle nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvíli ji osmahneme. Potom přilijeme vodu a jíšku rozvaříme.

Jíška

11. 

Jíšku přecedíme do polévky a polévku provaříme.

12. 

petrželová nať 30 g

Petrželku omyjeme a nasekáme.

13. 

sůl

Zamícháme ji do polévky. Podle chuti můžeme polévku přisolit a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit