Hovězí guláš s bramborami
Klasický hustý guláš, který nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Nezapomeňte ho zapít, dobrým chlazeným pivem!
recept,fotorecept,hovězí maso - krk,brambory,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 800 | gramů | |
hovězí maso - krk | 800 | gramů | |
koření gulášové | 1 | čajová lžička | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 1 | čajová lžička | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
sádlo | 50 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 1 | litr | |
voda | - | ||
česnek | 5 | stroužků |
Recept
4.
Cibuli za častého míchání smažíme až do zkaramelizování (asi 20-25 minut). Pokud se přichytává, můžeme ji postupně podlévat podle potřeby lžícemi vody.
5.
Přidáme maso...
6.
sůl 2 čajové lžičky • koření gulášové 1 čajová lžička
... a mícháme až se zatáhne. Přisypeme sůl, pepř...
9.
Po 3/4 hodině přidáme připravenou papriku...
10.
rajčata sterilizované 400 gramů
... a nakrájená rajčata i s rajčatovým protlakem, ve kterém byly konzervované. Můžeme použít i čerstvá rajčata, která nejprve přelijeme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme (pokud použijeme čerstvá přidáme k nim 200 ml rajčatového protlaku). Dále vaříme 30 minut.
11.
brambory 800 gramů
Brambory oloupeme, jeden brambor necháme v celku, ostatní nakrájíme na kostičky.
12.
Nakrájené brambory přidáme k masu. Guláš dále vaříme, dokud není maso i brambory měkké (asi 45 minut).
13.
Celou bramboru nastrouháme na kaši.
14.
Nakonec jí zahustíme guláš a převaříme.
15.
majoránka 2 čajové lžičky • sůl • papriková pasta gulášová - pikantní 1 čajová lžička
Přidáme připravený prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pikantní paprikovou pastu podle chuti.
Dobrou chuť!