RECEPTY

Hovězí guláš s bramborami

Hovězí guláš s bramborami

Klasický hustý guláš, který nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Nezapomeňte ho zapít, dobrým chlazeným pivem!

recept,fotorecept,hovězí maso - krk,brambory,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule800gramů
hovězí maso - krk800gramů
koření gulášové1čajová lžička
majoránka2čajové lžičky
paprika2kusy
paprika červená mletá2čajové lžičky
papriková pasta gulášová - pikantní1čajová lžička
rajčata sterilizované400gramů
sádlo50gramů
sůl2čajové lžičky
sůl-
voda1litr
voda-
česnek5stroužků

 

Recept

1. 

hovězí maso - krk 800 gramů

Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.

2. 

paprika 2 kusy  česnek 5 stroužků

Papriku a česnek očistíme. Papriku umyjeme a pokrájíme.

3. 

sádlo 50 gramů  cibule 800 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

4. 

voda

Cibuli za častého míchání smažíme až do zkaramelizování (asi 20-25 minut). Pokud se přichytává, můžeme ji postupně podlévat podle potřeby lžícemi vody.

5. 

Přidáme maso...

6. 

sůl 2 čajové lžičky  koření gulášové 1 čajová lžička

... a mícháme až se zatáhne. Přisypeme sůl, pepř...

7. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky

... a papriku.

8. 

voda 1 litr

Přilijeme horkou vodu a 45 minut vaříme pod pokličkou, za občasného promíchávání.

9. 

Po 3/4 hodině přidáme připravenou papriku...

10. 

rajčata sterilizované 400 gramů

... a nakrájená rajčata i s rajčatovým protlakem, ve kterém byly konzervované. Můžeme použít i čerstvá rajčata, která nejprve přelijeme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme (pokud použijeme čerstvá přidáme k nim 200 ml rajčatového protlaku). Dále vaříme 30 minut.

11. 

brambory 800 gramů

Brambory oloupeme, jeden brambor necháme v celku, ostatní nakrájíme na kostičky.

12. 

Nakrájené brambory přidáme k masu. Guláš dále vaříme, dokud není maso i brambory měkké (asi 45 minut).

13. 

Celou bramboru nastrouháme na kaši.

14. 

Nakonec jí zahustíme guláš a převaříme.

15. 

majoránka 2 čajové lžičky  sůl  papriková pasta gulášová - pikantní 1 čajová lžička

Přidáme připravený prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pikantní paprikovou pastu podle chuti.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie