Hovězí guláš s bramborami

Klasický hustý guláš, který nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Nezapomeňte ho zapít, dobrým chlazeným pivem!
recept,fotorecept,hovězí maso - krk,brambory,Hovězí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 736 | gramů kcal | |
cibule | 800 352 | gramů kcal | |
hovězí maso - krk | 800 1560 | gramů kcal | |
koření gulášové | 1 14 | čajová lžička kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
paprika | 2 ?? | kusy kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 1 5 | čajová lžička kcal | |
rajčata sterilizované | 400 92 | gramů kcal | |
sádlo | 50 449 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 5 27 | stroužků kcal |
Recept

4.
Cibuli za častého míchání smažíme až do zkaramelizování (asi 20-25 minut). Pokud se přichytává, můžeme ji postupně podlévat podle potřeby lžícemi vody.

5.
Přidáme maso...

6.
sůl 2 čajové lžičky • koření gulášové 1 čajová lžička
... a mícháme až se zatáhne. Přisypeme sůl, pepř...



9.
Po 3/4 hodině přidáme připravenou papriku...

10.
rajčata sterilizované 400 gramů
... a nakrájená rajčata i s rajčatovým protlakem, ve kterém byly konzervované. Můžeme použít i čerstvá rajčata, která nejprve přelijeme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme (pokud použijeme čerstvá přidáme k nim 200 ml rajčatového protlaku). Dále vaříme 30 minut.

11.
brambory 800 gramů
Brambory oloupeme, jeden brambor necháme v celku, ostatní nakrájíme na kostičky.

12.
Nakrájené brambory přidáme k masu. Guláš dále vaříme, dokud není maso i brambory měkké (asi 45 minut).

13.
Celou bramboru nastrouháme na kaši.

14.
Nakonec jí zahustíme guláš a převaříme.

15.
majoránka 2 čajové lžičky • sůl • papriková pasta gulášová - pikantní 1 čajová lžička
Přidáme připravený prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pikantní paprikovou pastu podle chuti.

Dobrou chuť!