Raw jablečná roláda
Nepečená roláda bez cukru.
recept,fotorecept,jablka,Zdravé koláčky,Syrová strava - raw food,Nepečené,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zdravé koláčky
Kategorie
Zdravé koláčky Syrová strava - raw food Nepečené Bezlaktózové Sezónní recepty Nepečené koláče Dezerty z jablek Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim)
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
jablka | 400 | gramů | |
mandlové lupínky | - | ||
olej dýňový | 10 | gramů | |
rozinky | 150 | gramů | |
semínka lněné | 50 | gramů | |
semínka slunečnicová | 100 | gramů | |
vločky ovesné | 50 | gramů | |
voda minerální | 100 | mililitrů |
Recept
1.
rozinky 150 gramů
Rozinky zalijeme studenou vodou, vodu vylijeme, opět zalijeme a opět vylijeme (tedy je umyjeme).
2.
voda minerální 100 mililitrů
Do rozinek přilijeme minerální vodu a necháme je v lednici dvě hodiny odstát.
5.
jablka 400 gramů • citron 1 kus
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme je citronovou šťávou a promícháme.
6.
Do hlubší misky nasypeme obojí pomletá semínka. Ponorným mixérem rozmixujeme rozinky na kaši. Minerální vodu z nich nesléváme.
8.
vločky ovesné 50 gramů
Najemno umeleme vločky a dobře je zamícháme pomocí ponorného mixéru do hmoty v misce.
9.
Hmotu rovnoměrně rozložíme do tvaru obdélníku 32 x 28 cm na alobal přeložený dvojitě a utlačíme.
10.
Jablka dobře vyždímáme a rozložíme je na hmotu. Přitlačíme je ...
11.
... a pomocí alobalu roládu zavineme.
12.
Roládu přendáme na tác, posypeme lupínky a necháme nejméně 4 hodiny chladit. Nejlepší je po 24 hodinách chlazení.
13.
Roládu nakrájíme a servírujeme. Jedna porce má energetickou hodnotu 120 kcal.
Dobrou chuť!