Raw jablečná roláda

Nepečená roláda bez cukru.
recept,fotorecept,jablka,Zdravé koláčky,Syrová strava - raw food,Nepečené,Bezlaktózové
Zdravé koláčky
Kategorie
Zdravé koláčky › Syrová strava - raw food › Nepečené › Bezlaktózové › Nepečené koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›Ingredience
Ingredience
citron | 1 ?? | kus kcal | |
jablka | 400 244 | gramů kcal | |
mandlové lupínky | 0 ?? | kcal | |
olej dýňový | 10 82 | gramů kcal | |
rozinky | 150 426 | gramů kcal | |
semínka lněné | 50 267 | gramů kcal | |
semínka slunečnicová | 100 583 | gramů kcal | |
vločky ovesné | 50 183 | gramů kcal | |
voda minerální | 100 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
rozinky 150 gramů
Rozinky zalijeme studenou vodou, vodu vylijeme, opět zalijeme a opět vylijeme (tedy je umyjeme).

2.
voda minerální 100 mililitrů
Do rozinek přilijeme minerální vodu a necháme je v lednici dvě hodiny odstát.



5.
jablka 400 gramů • citron 1 kus
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme je citronovou šťávou a promícháme.

6.
Do hlubší misky nasypeme obojí pomletá semínka. Ponorným mixérem rozmixujeme rozinky na kaši. Minerální vodu z nich nesléváme.


8.
vločky ovesné 50 gramů
Najemno umeleme vločky a dobře je zamícháme pomocí ponorného mixéru do hmoty v misce.

9.
Hmotu rovnoměrně rozložíme do tvaru obdélníku 32 x 28 cm na alobal přeložený dvojitě a utlačíme.

10.
Jablka dobře vyždímáme a rozložíme je na hmotu. Přitlačíme je ...

11.
... a pomocí alobalu roládu zavineme.

12.
Roládu přendáme na tác, posypeme lupínky a necháme nejméně 4 hodiny chladit. Nejlepší je po 24 hodinách chlazení.

13.
Roládu nakrájíme a servírujeme. Jedna porce má energetickou hodnotu 120 kcal.

Dobrou chuť!