svetvemne.cz

Raw jablečná roláda

     

Nepečená roláda bez cukru.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

rozinky 150 g

Rozinky zalijeme studenou vodou, vodu vylijeme, opět zalijeme a opět vylijeme (tedy je umyjeme).

2. 

voda minerální  100 ml

Do rozinek přilijeme minerální vodu a necháme je v lednici dvě hodiny odstát.

3. 

semínka slunečnicová 100 g

Umeleme slunečnicová semínka.

4. 

semínka lněné 50 g

Najemno (na moučku) umeleme lněná semínka.

5. 

jablka 400 g  citron 1 ks

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme je citronovou šťávou a promícháme.

6. 

Do hlubší misky nasypeme obojí pomletá semínka. Ponorným mixérem rozmixujeme rozinky na kaši. Minerální vodu z nich nesléváme.

7. 

olej dýňový 10 g

Rozinkovou kaši přidáme do mísy, přilijeme olej a promixujeme.

8. 

vločky ovesné 50 g

Najemno umeleme vločky a dobře je zamícháme pomocí ponorného mixéru do hmoty v misce.

9. 

Hmotu rovnoměrně rozložíme do tvaru obdélníku 32 x 28 cm na alobal přeložený dvojitě a utlačíme.

10. 

Jablka dobře vyždímáme a rozložíme je na hmotu. Přitlačíme je ...

11. 

... a pomocí alobalu roládu zavineme.

12. 

mandlové lupínky

Roládu přendáme na tác, posypeme lupínky a necháme nejméně 4 hodiny chladit. Nejlepší je po 24 hodinách chlazení.

13. 

Roládu nakrájíme a servírujeme. Jedna porce má energetickou hodnotu 120 kcal.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit