svetvemne.cz

Nepečený jablečný dort s oříšky

Výborný křupavý dort, plný lískových oříšků a dýňových semínek. Podáváme politý čerstvou citronovou šťávou v množství podle chuti.

 

Počet porcí: 8

Čas přípravy: 40 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jablka 1 kg  cukr třtinový 100 g

Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a uvaříme na kaši. Rozmixujeme ponorným mixérem.

2. 

ořechy lískové 100 g

Lískové ořechy nasekáme najemno ...

3. 

Přisypeme a zamícháme je do jablečného pyré.

4. 

voda 250 ml  pudink vanilkový 37 g

Pyré vrátíme na oheň, přilijeme ve vodě rozmíchaný pudinkový prášek a vaříme do zhoustnutí.

5. 

semínka dýňová loupaná 60 g

Nasekáme dýňová semínka.

6. 

Vmícháme je do uvařené jablečno-oříškové kaše.

7. 

piškoty 100 g

Na dno dortové formy (průměr 26 cm) rozložíme piškoty. Pro zdravější variantu dortu použijeme celozrnné piškoty.

8. 

piškoty 100 g

Přikryjeme je polovinou směsi a opět poklademe vrstvu piškotů.

9. 

Navrstvíme druhou polovinu směsi a uhladíme. Vložíme do lednice na 2-3 hodiny tuhnout. Nejlepší je nechat tuhnout dort přes noc, tehdy se piškoty lépe od jablek provlhčí.

10. 

čokoláda 85%

Dort rozkrájíme a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

11. 

citronová šťáva

Po ztuhnutí čokolády můžeme podávat porce polité citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit