svetvemne.cz

Limetkový cheesecake (raw, vegan)

    

Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
sirup agáve10polévkových lžic
datle80gramů
limetková šťáva9polévkových lžic
mandle mleté80gramů
olej kokosový120gramů
ořechy kešu natural300gramů
ořechy pekanové80gramů
smetana kokosová160gramů
sůl1špetka

1. 

datle 80 gramů

Vypeckované datle si na noc namočíme do studené vody.

2. 

ořechy kešu natural 300 gramů

Oříšky si na noc namočíme do studené vody.

3. 

ořechy pekanové 80 gramů

Pekanové nebo vlašské ořechy nahrubo nasekáme.

4. 

mandle mleté 80 gramů

Přidáme mleté mandle a zlehka rozmixujeme. Nemixujte ořechy příliš, aby se navzájem neslepily.

5. 

Přidáme namočené datle...

6. 

... a krátce spolu rozmixujeme, dokud se nespojí s ořechovou drtí.

7. 

Směs ořechů a datlí srovnáme na dno formy.

8. 

smetana kokosová 160 gramů

Z konzervy s kokosovou smetanou odebereme shora veškerou hustou hmotu a dáme ji do mixéru spolu s předem namočenými kešu ořechy (bez vody).

9. 

limetková šťáva 9 polévkových lžic

Vymačkáme si šťávu z 2 - 3 limetek.

10. 

olej kokosový 120 gramů  sůl 1 špetka  sirup agáve 10 polévkových lžic

Do mixéru přidáme limetkovou šťávu, kokosový olej, sirup a špetku soli.

11. 

Mixujeme dokud nám nevznikne hladký, tekutý krém.

12. 

Krém přelijeme do formy...

13. 

... a na povrchu vyhladíme do roviny,

14. 

Po několika hodinovém tuhnutí v lednici můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit