Limetkový cheesecake (raw, vegan)
Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.
recept,fotorecept,ořechy kešu natural,limetková šťáva,Zákusky,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Nepečené,Syrová strava - raw food,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zákusky
Kategorie
Zákusky Veganské recepty Vegetariánské recepty Nepečené Syrová strava - raw food Bezlepkové Bezlaktózové Nepečené zákusky
Ingredience
Ingredience
sirup agáve | 10 | polévkových lžic | |
datle | 80 | gramů | |
limetková šťáva | 9 | polévkových lžic | |
mandle mleté | 80 | gramů | |
olej kokosový | 120 | gramů | |
ořechy kešu natural | 300 | gramů | |
ořechy pekanové | 80 | gramů | |
smetana kokosová | 160 | gramů | |
sůl | 1 | špetka |
Recept
4.
mandle mleté 80 gramů
Přidáme mleté mandle a zlehka rozmixujeme. Nemixujte ořechy příliš, aby se navzájem neslepily.
5.
Přidáme namočené datle...
6.
... a krátce spolu rozmixujeme, dokud se nespojí s ořechovou drtí.
7.
Směs ořechů a datlí srovnáme na dno formy.
8.
smetana kokosová 160 gramů
Z konzervy s kokosovou smetanou odebereme shora veškerou hustou hmotu a dáme ji do mixéru spolu s předem namočenými kešu ořechy (bez vody).
10.
olej kokosový 120 gramů • sůl 1 špetka • sirup agáve 10 polévkových lžic
Do mixéru přidáme limetkovou šťávu, kokosový olej, sirup a špetku soli.
11.
Mixujeme dokud nám nevznikne hladký, tekutý krém.
12.
Krém přelijeme do formy...
13.
... a na povrchu vyhladíme do roviny,
14.
Po několika hodinovém tuhnutí v lednici můžeme servírovat.
Dobrou chuť!