RECEPTY

Ledové broskvové řezy

Ledové broskvové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Lahodný zákusek bez mouky, vhodný na mlsání v horký letní den. Podáváme dobře vychlazený.

recept,fotorecept,bílá čokoláda ,tvaroh jemný měkký,broskve kompotované, Agar ( prášek ),Zákusky,Bezlepkové

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

Agar ( prášek )

4

14

gramy

kcal

Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb )

20

45

gramů

kcal

broskve kompotované

800

504

gramů

kcal

bílá čokoláda

200

1078

gramů

kcal

cukr krystalový

60

242

gramů

kcal

mléko

600

288

mililitrů

kcal

máslo

100

734

gramů

kcal

olej slunečnicový

0

??

kcal

pudink vanilkový

74

263

gramů

kcal

tvaroh jemný měkký

200

238

gramů

kcal

vaječný bílek

5

85

kcal

vaječný žloutek

5

285

kcal

voda

200

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

bílá čokoláda  200 gramů

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni....

2. 

tvaroh jemný měkký 200 gramů

Tvaroh rozmícháme v misce.

Tvaroh rozmícháme v misce....

3. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

4. 

Vlažnou čokoládu smícháme s tvarohem.

Vlažnou čokoládu smícháme s tvarohem....

5. 

vaječný žloutek 5 ks

Přimícháme žloutky...

Přimícháme žloutky......

6. 

... a sníh z bílků.

... a sníh z bílků....

7. 

olej slunečnicový

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme pečícím papírem a formu i s papírem potřeme olejem.

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme pečícím...

8. 

Vlejeme těsto.

Vlejeme těsto....

9. 

Troubu předehřejeme na 160 °C a na spodek vložíme velký plech s vodou. Na mřížku nad plech vložíme formu s těstem a pečeme 30 minut při teplotě 160-170 °C. Troubu vypneme a necháme 15 minut v zavřené troubě dopékat. Upečený korpus je kompaktní a jemně růžově zbarvený.

Troubu předehřejeme na 160 °C a na spodek...

10. 

mléko 400 mililitrů  cukr krystalový 60 gramů

Mléko s cukrem přivedeme do varu.

Mléko s cukrem přivedeme do varu....

11. 

mléko 200 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů  Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 20 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s karobem, ...

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s...

12. 

... přilijeme do mléka a uvaříme hustý pudink.

... přilijeme do mléka a uvaříme hustý...

13. 

máslo 100 gramů

Do pudinku přimícháme máslo a krém natřeme na upečený korpus.

Do pudinku přimícháme máslo a krém natřeme...

14. 

broskve kompotované 800 gramů  voda 200 mililitrů  Agar ( prášek ) 4 gramy

Na korpus rozložíme na měsíčky nakrájené kompotované nebo čerstvé broskve (400 g). Necháme vychladnout. Kompotovou štávu smícháme s vodou, rozmícháme v ní agar želatinu, přivedeme do varu, odstavíme a chladíme ve vodní lázni do začínajícího houstnutí. Tekutiny na agar musíme mít celkem asi 500 ml. Pokud použijeme při přípravě čerstvé broskve, rozmícháme agar jen ve vodě (asi 500 ml) s cukrem podle chuti a trochou citronové šťávy.

Na korpus rozložíme na měsíčky nakrájené...

15. 

Agar nalijeme na broskve a vložíme ztuhnout do chladničky.

Agar nalijeme na broskve a vložíme ztuhnout do...

16. 

Servírujeme

Servírujeme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit