RECEPTY

Ledové broskvové řezy

Ledové broskvové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lahodný zákusek bez mouky, vhodný na mlsání v horký letní den. Podáváme dobře vychlazený.

recept,fotorecept,bílá čokoláda ,tvaroh jemný měkký,broskve kompotované, Agar ( prášek ),Zákusky,Bezlepkové

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

Agar ( prášek )4gramy
Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb )20gramů
broskve kompotované800gramů
bílá čokoláda 200gramů
cukr krystalový60gramů
mléko600mililitrů
máslo100gramů
olej slunečnicový-
pudink vanilkový74gramů
tvaroh jemný měkký200gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

bílá čokoláda  200 gramů

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni....

2. 

tvaroh jemný měkký 200 gramů

Tvaroh rozmícháme v misce.

Tvaroh rozmícháme v misce....

3. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

4. 

Vlažnou čokoládu smícháme s tvarohem.

Vlažnou čokoládu smícháme s tvarohem....

5. 

vaječný žloutek 5 ks

Přimícháme žloutky...

Přimícháme žloutky......

6. 

... a sníh z bílků.

... a sníh z bílků....

7. 

olej slunečnicový

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme pečícím papírem a formu i s papírem potřeme olejem.

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme pečícím...

8. 

Vlejeme těsto.

Vlejeme těsto....

9. 

Troubu předehřejeme na 160 °C a na spodek vložíme velký plech s vodou. Na mřížku nad plech vložíme formu s těstem a pečeme 30 minut při teplotě 160-170 °C. Troubu vypneme a necháme 15 minut v zavřené troubě dopékat. Upečený korpus je kompaktní a jemně růžově zbarvený.

Troubu předehřejeme na 160 °C a na spodek...

10. 

mléko 400 mililitrů  cukr krystalový 60 gramů

Mléko s cukrem přivedeme do varu.

Mléko s cukrem přivedeme do varu....

11. 

mléko 200 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů  Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 20 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s karobem, ...

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s...

12. 

... přilijeme do mléka a uvaříme hustý pudink.

... přilijeme do mléka a uvaříme hustý...

13. 

máslo 100 gramů

Do pudinku přimícháme máslo a krém natřeme na upečený korpus.

Do pudinku přimícháme máslo a krém natřeme...

14. 

broskve kompotované 800 gramů  voda 200 mililitrů  Agar ( prášek ) 4 gramy

Na korpus rozložíme na měsíčky nakrájené kompotované nebo čerstvé broskve (400 g). Necháme vychladnout. Kompotovou štávu smícháme s vodou, rozmícháme v ní agar želatinu, přivedeme do varu, odstavíme a chladíme ve vodní lázni do začínajícího houstnutí. Tekutiny na agar musíme mít celkem asi 500 ml. Pokud použijeme při přípravě čerstvé broskve, rozmícháme agar jen ve vodě (asi 500 ml) s cukrem podle chuti a trochou citronové šťávy.

Na korpus rozložíme na měsíčky nakrájené...

15. 

Agar nalijeme na broskve a vložíme ztuhnout do chladničky.

Agar nalijeme na broskve a vložíme ztuhnout do...

16. 

Servírujeme

Servírujeme...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit