Ledové broskvové řezy

Lahodný zákusek bez mouky, vhodný na mlsání v horký letní den. Podáváme dobře vychlazený.
recept,fotorecept,bílá čokoláda ,tvaroh jemný měkký,broskve kompotované, Agar ( prášek ),Zákusky,Bezlepkové
Zákusky
Ingredience
Ingredience
Agar ( prášek ) | 4 14 | gramy kcal | |
Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) | 20 45 | gramů kcal | |
broskve kompotované | 800 504 | gramů kcal | |
bílá čokoláda | 200 1078 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 60 242 | gramů kcal | |
mléko | 600 288 | mililitrů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 74 263 | gramů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 200 238 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept



4.
Vlažnou čokoládu smícháme s tvarohem.


6.
... a sníh z bílků.

7.
Dno dortové formy (26 cm) vyložíme pečícím papírem a formu i s papírem potřeme olejem.

8.
Vlejeme těsto.

9.
Troubu předehřejeme na 160 °C a na spodek vložíme velký plech s vodou. Na mřížku nad plech vložíme formu s těstem a pečeme 30 minut při teplotě 160-170 °C. Troubu vypneme a necháme 15 minut v zavřené troubě dopékat. Upečený korpus je kompaktní a jemně růžově zbarvený.


11.
mléko 200 mililitrů • pudink vanilkový 74 gramů • Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 20 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek s karobem, ...

12.
... přilijeme do mléka a uvaříme hustý pudink.


14.
broskve kompotované 800 gramů • voda 200 mililitrů • Agar ( prášek ) 4 gramy
Na korpus rozložíme na měsíčky nakrájené kompotované nebo čerstvé broskve (400 g). Necháme vychladnout. Kompotovou štávu smícháme s vodou, rozmícháme v ní agar želatinu, přivedeme do varu, odstavíme a chladíme ve vodní lázni do začínajícího houstnutí. Tekutiny na agar musíme mít celkem asi 500 ml. Pokud použijeme při přípravě čerstvé broskve, rozmícháme agar jen ve vodě (asi 500 ml) s cukrem podle chuti a trochou citronové šťávy.

15.
Agar nalijeme na broskve a vložíme ztuhnout do chladničky.

16.
Servírujeme

Dobrou chuť!